ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΈΠΕΣΕ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ: Δείτε που βρέθηκαν τα συντρίμμια του Ρωσικού Progress

Τρόφιμα, καύσιμα, προσωπικά αντικείμενα αστροναυτών…

Όλο το φορτίο που προοριζόταν για τον Διαστημικό Σταθμό κάηκε όταν ένα ρωσικό μεταγωγικό Progress έπεσε στην ατμόσφαιρα το πρωί της Παρασκευής. Το τέλος ήρθε πάνω από τον «κεντρικό Ειρηνικό», ανακοίνωσε η Μόσχα χωρίς να δώσει συντεταγμένες.

H Μόσχα είχε χάσει την επικοινωνία με το σκάφος λίγο μετά την εκτόξευσή του στις 28 Απριλίου από το κοσμοδρόμιο που νοικιάζει η Ρωσία στο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν. Επίγεια ραντάρ έδειξαν αργότερα ότι το σκάφος περιστρεφόταν εκτός ελέγχου σε λανθασμένη τροχιά.

Φορτωμένο με τρεις τόνους προμηθειών για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το ρομποτικό φορτηγό εισήλθε στην ατμόσφαιρα στις 05.04 ώρα Ελλάδας ενώ πετούσε πάνω από τον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή της η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Νωρίτερα είχε διαβεβαιώσει πως «μόνο μερικά κομμάτια των δομικών στοιχείων μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια του πλανήτη».

Τα σκάφη Progress, τα οποία πετούν από το 1978, είναι ούτως ή άλλως σχεδιασμένα να καταστρέφονται στην ατμόσφαιρα μετά το τέλος κάθε αποστολής.