ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αυτή η απίστευτη ανακάλυψη ανατρέπει την… ανθρώπινη ιστορία!

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό sciencedaily.com υποστηρίζοντας πλέον με απόλυτη τεκμηρίωση ότι ανήκουν σε άνθρωπο και όχι σε πίθηκο.

Τα ίχνη δίποδης βάδισης που είχαν βρεθεί τυχαία το 2002 στην Κίσαμο των Χανίων, θέτουν υπό αμφισβήτηση το σύνολο της θεωρίας για την εξέλιξη του ανθρώπου. Πρόκειται για ίχνη 5,7 εκατομμυρίων ετών και είναι πλέον τα παλαιότερα που έχουν εντοπιστεί ποτέ στον κόσμο. Πρόκειται για ίχνη δίποδης βάδισης που είχαν βρεθεί τυχαία το 2002 από τον Πολωνό Παλαιοντολόγο Gerard Gierlinski και τα οποία άρχισαν να μελετούνται συστηματικά από τον μαθητή του Grzegorz Niedzwiedzki το 2010 οπότε και διαπιστώθηκε ότι μάλλον ανήκουν σε πρόγονο του ανθρώπου.

Η πολυεθνική ερευνητική ομάδα που συστάθηκε στη συνέχεια από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα της Σουηδίας μελέτησε τα ίχνη και πιστοποίησε ότι πρόκειται για δίποδη βάδιση κάποιου άγνωστου προγονικού είδους του ανθρώπου που δημιουργήθηκε πριν από 5,7 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που τα κατατάσσει στα παλαιότερα που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Έτσι αμφισβητείται η θεωρία ότι το ανθρώπινο είδος εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στην Αφρική πριν από 6 περίπου εκατομμύρια χρόνια και πολύ αργότερα εξαπλώθηκε στις άλλες ηπείρους.

Τα δεδομένα από το Καστέλι υποστηρίζονται και από τη σχετικά πρόσφατα τοποθέτηση ίδιας ηλικίας απολιθωμάτων του είδους του Graecopithecus, που βρέθηκαν στη βόρεια Ελλάδα και Βουλγαρία, στα προγονικά είδη του ανθρώπου και όχι των πιθήκων όπως πιστεύαμε παλιά. Στην ομάδα συμμετείχαν και δύο επιστήμονες από την Ελλάδα, ο έφορος Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Αθανάσιος Αθανάσιου και ο υπεύθυνος Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χαράλαμπος Φασουλάς.

Πηγή: zarpanews.gr