ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο πέτρινος δίσκος που προσέλκυσε το ενδιαφέρον της αμυντικής στρατιωτικής DARPA

Το μυστήριο αρχαίου πέτρινου δίσκου που ενδιαφέρει(;) την DARPA…

Αρχαίο πέτρινο εύρημα σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου, ηλικίας άνω του ενός εκατομμυρίου ετών έρχεται στο φως και αναστατώνει τους ανασκαφείς του και την λογική μας…

Η ειδική ομάδα ερευνητών «Kosmopoisk» με επικεφαλή τον Vadim Chernobrov πήγε στην κορυφογραμμή Zhirnovsky στην περιοχή Volgograd. Ο τόπος εκεί είναι ιδιαίτερα γνωστός λόγω περίεργων και «μυστικών φαιομένων». Στις 9 Σεπτεμβρίου, η τύχη των ειδικών του «Kosmopoisk» τους έσπρωξε να εντοπίσουν ένα γιγάντιο πέτρινο δίσκο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια παρόμοιο αντικείμενο, αλλά σίγουρα είναι η πρώτη που ανακαλύπτουν κάτι με διάμετρο στα τέσσερα μέτρα, αναφέρει ο διάσημος Ρώσος ερευνητής UFO, Vadim Chernobrov. Άλλοι δίσκοι έχουν διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 1 μέτρο, ενώ ο μεγαλύτερος που βρέθηκε στο Kuzbass είχε μια διάμετρο της τάξεως των 2 μέτρων.

Το παράδοξο που έρχεται να συμπληρώσει την έρευνα είναι πως ο συγκεκριμένος πέτρινος δίσκος δεν αποτελείται εξ ολοκλήρου από πέτρα, αλλά βρέθηκαν μεταλλικά εγκλείσματα. Τα υπόλευκα μέρη που βλέπετε στην επιφάνειά του είναι από βολφράμιο. Το «γιατί» είναι κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό.

Όταν αποφάσισαν να χρονολογήσουν την ηλικία του, τα αποτελέσματα φάνηκαν αρκετά αμφιλεγόμενα. Υπολογίστηκε ότι θα πρέπει να ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο χρόνια. Ποιοι και γιατί το κατασκεύασαν; Οι εξετάσεις συνεχίζονται, όχι μόνο για το ίδιο το παράξενο αντικείμενο αλλά και σε ότι αφορά το έδαφος και το χώμα που βρέθηκε.

Αν και έχει το κατάλληλο σχήμα που παραπέμπει κατευθείαν σε ιπτάμενο δίσκο, δεν φαίνεται να αποτελεί «σκάφος» και, μάλιστα, επανδρωμένο κάποτε, ο οποίος με το πέρασμα των χιλιετιών απολιθώθηκε.

Προς το παρόν υπάρχουν δύο εκδοχές.


Η μία λέει πως αποτελεί ακριβές αντίγραφο αυθεντικού ιτπαμενου δίσκου που λαξεύτικε, ίσως για να λατρεύεται ή για να αποδοθεί τιμή, στους επισκέπτες-εξωγήινους-θεούς εκείνης της απομακρυσμένης περιόδου. Ωστόσο, υπάρχουν προβληματισμοί για το βολφράμιο και άλλα πιθανά μεταλλικά στοιχεία που ενδεχομένως να υπάρχουν επάνω του ή μέσα του.

Η δεύτερη εκδοχή το συγκαταλέγει στην κατηγορία των μυστηριωδών πέτρινων σφαιρών που έχουν βρεθεί ανά τον κόσμο, όπως αυτές στην Costa Rica. Για αυτές, μία προχωρημένη θεωρία ισχυρίζεται ότι μπορεί να αποτελούσαν «κεραίες» ή «σταθμούς επικοινωνίας» καθώς, κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι γιγαντιαίες λιθόσφαιρες εκπέμπουν και δέχονται κάποιο είδος ενέργειας ή/και κοσμικής ενέργειας. Αν είναι έτσι, θα μπορούσε ο σκοπός τους να είναι να ενεργοποιήσουν τον χώρο ή ακόμα και να «θεραπεύσουν» γεωπαθητικά σημεία στον πλανήτη. Ένα είδος «βελονισμού».

Θα μου πείτε: προχωρημένες απόψεις και θεωρίες… Αλλά προς το παρόν είναι οι μόνες που υπάρχουν και που, ίσως, βρίσκουν κάποια εφαρμογή σε όλα αυτά τα προαναφερθέντα παράξενα ευρήματα.

Όπως κι αν έχει, η φήμη της πληροφορίας ότι ο πέτρινος δίσκος προσέλκυσε το ενδιαφέρον της αμυντικής στρατιωτικής DARPA… προκαλεί και το δικό μας.