ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΒΟΜΒΑ: Ευρήματα ανατρέπουν την Ελληνική ιστορία (Βίντεο)

Στη Θερμοπηγή του Δήμου Σιντικής ανακαλύφθηκαν απολιθωμένα ιππάρια, καμηλοπαρδάλεις, μαστόδοντες, αντιλόπες, μαχαιρόδοντες και ένα κρανίο ενός γιγαντιαίου ζώου που ονομάζεται Αγκυλοθήριο, είναι από τα πιο σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα στις μέχρι τώρα, ανασκαφές παγκοσμίως.

Ο Γιώργος Τομπουλίδης, κάτοικος του Παλαιού Σταθμού ανακάλυψε εντελώς τυχαία κάποια από τα ευρήματα ενώ τις ανασκαφές από το 1997 που συνέβη το γεγονός, μέχρι σήμερα, έχει αναλάβει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Γεωλογίας του Α.Π.Θ Ευαγγελία Τσουκαλά. 

Στις ανασκαφές βοηθούν 20 φοιτητές από την Αυστρία με την καθηγήτρια τους Ντόρις Ντάνκ στηριζόμενοι στο γεγόνος ότι η περιοχή της Θερμοπηγής παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον. Το αρμόδιο Υπουργείο δεν φαίνεται να συγκινήθηκε παρόλα αυτά και το γεγονός αυτό, δημιουργεί ορισμένα εμπόδια που όμως εθελοντές βρίσκονται στο σημείο να βοηθήσουν, ώστε να ξεπεραστούν. Στο πλεύρο τους και ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουτσίδης, ο οποίος και παρακολούθησε την όλη διαδικασία και συνομίλησε με τους ανασκαφείς, τονίζοντας πως στόχος του είναι η ανάδειξη του παλαιοντολογικού μουσείου της Θερμοπηγής. 

Το πρώην δημοτικό σχολείο της περιοχής λειτουργεί πλέον ως μουσείο και όλα τα ευρήματα θα εκτίθενται σε αυτό, μετά την απαραίτητη συντήρηση 7.000.000 ΕΤΩΝ