ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Πάπας Φραγκίσκος: Δύο - τρία χρόνια ακόμη και μετά θα συναντήσω τον δημιουργό μου

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την επιστροφή του από τη Νότια Κορέα, σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση.

Ο ποντίφικας αποκάλυψε πως του μένουν δύο με τρία χρόνια ζωής και πως δεν αποκλείεται να βγει στη σύνταξη πριν από αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με τον Guardian ο πάπας Φραγκίσκος είχε πολύ καλή διάθεση και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους δημοσιογράφους.

Τους αποκάλυψε πως η δημοσιότητα αρχικά τον τρόμαζε, ωστόσο πλέον μπορεί να τη διαχειριστεί πιο εύκολα. Αναλυτικά τα όσα είπε ο ίδιος:

Η δημοτικότητά μου οφείλεται στη γενναιοδωρία των ανθρώπων του Θεού. Προσπαθώ να σκέφτομαι τα λάθη και τις αμαρτίες μου και να μην υπερηφανεύομαι. Ξέρω πως όλο αυτό θα διαρκέσει για μικρό διάστημα. Δύο – τρία χρόνια ακόμα και μετά θα συναντήσω τον δημιουργό μου.

Αν και ποτέ δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, πηγή του Βατικανού τόνισε πως σε κοντινούς του ανθρώπους είχε εξομολογηθεί πως μάλλον δε θα μπορέσει να εξαντλήσει τη θητεία του εκεί.

Ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε στους δημοσιογράφους πως μάλλον δεν θα ανταπεξέλθει ως το τέλος της θητείας του «και ας μην αρέσει αυτό στους Θεολόγους». Πρόσθεσε πως πριν 60 χρόνια, μια παραίτηση τέτοιου τύπου ίσως ήταν ανήκουστη για τους καθολικούς, αλλά όχι πια.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι στα νεύρα και απαιτείται θεραπεία. «Πρέπει να φροντίζω αυτά τα νεύρα σε καθημερινή βάση. Να τα κάνω συντρόφους», είπε αστειευόμενος.

Τέλος, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει το κλίμα, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε πως μια από τις νευρώσεις του ήταν πως δεν έκανε ποτέ διακοπές έξω από την πατρίδα του, την Αργεντινή. «Τελευταία φορά που συνέβη αυτό, ήταν το 1975, με την κοινότητα των Ιησουιτών», κατέληξε ο ποντίφικας.