ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

«Η Ευρώπη αναζητά τα νέα σύνορά της στη FYROM»

«Η Ευρώπη αναζητά τα νέα σύνορά της στη FYROM», αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt στο οποίο γίνεται λόγος για de facto μετακίνηση των συνόρων της ΕΕ βορειότερα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ε ότι η εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων της Ε.Ε έχει κλονιστεί αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τα σύνορά της με την Τουρκία και, κατ’ επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται εναγωνίως να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στην εξασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, τα οποία στην πραγματικότητα γίνονται τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν στείλει περίπου 60 αστυνομικούς στα Σκόπια ώστε να φυλάσσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, ενώ η Κομισιόν εμφανίζεται πρόθυμη να διαθέσει άμεσα 10 εκατομμύρια ευρώ για τα έξοδα αποστολής αστυνομικών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα φυλάσσουν τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.

Ενδεικτική, πάντως, των προθέσεων των Ευρωπαίων, είναι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο, ο οποίος τόνισε: «Είναι φανερό ότι τα νότια σύνορα της ζώνης Σένγκεν δεν προστατεύονται.

Αν η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ή δεν μπορεί να προστατεύσει τη ζώνη Σένγκεν και δεν δέχεται βοήθεια από την ΕΕ, τότε χρειαζόμαστε μια άλλη γραμμή άμυνας, η οποία είναι στα Σκόπια και τη Βουλγαρία».