ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Εντοπίστηκε τάφρος στην λίμνη Λοχ Νες στην οποία ίσως κρύβεται η Νέσι

Ο 43χρονος Κιθ Στιούαρτ αποφάσισε να εγκαταλείψει το επάγγελμα του ψαρά και μετέτρεψε το σκάφος του σε τουριστικό με το οποίο πραγματοποιεί βόλτες στην λίμνη του Λοχ Νες στα Χάιλαντς της Σκοτίας. 

Πρόκειται για μια όμορφη λίμνη που έγινε διάσημη επειδή υποτίθεται ότι ζει εκεί ένα μυστηριώδες θαλάσσιο ον αρχικά έλαβε την ονομασία «το τέρας του Λοχ Νες» και αργότερα… βαφτίστηκε Νέσι.

Ο Στιούαρτ αποφάσισε να τοποθετήσει στο σκάφος του υπερσύγχρονο εξοπλισμό υποθαλάσσιας παρατήρησης (σόναρ κ.α) και έκανε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη. Εντόπισε μια άγνωστη μέχρι σήμερα τάφρο της λίμνης η οποία έχει βάθος 300 μέτρων. Η ανακάλυψη παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον επειδή μέχρι σήμερα η λίμνη έχει μελετηθεί, εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί πολλές φορές στην προσπάθεια εντοπισμού της Νέσι. Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι το μέγιστο βάθος της λίμνης φτάνει στα 250 μέτρα. Η ανακάλυψη όπως είναι ευνόητο δημιουργεί αμφιβολίες για το πραγματικό βάθος της λίμνης και φυσικά οι λάτρεις των μυστηρίων και οι κυνηγοί τεράτων βρήκαν την ευκαιρία να πουν ότι δεν αποκλείεται η τάφρος αυτή να αποτελεί την κρυψώνα της Νέσι.