ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν στρατεύματα για να εισβάλουν στη Συρία

Η τουρκική κυβέρνηση συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία και συγκεκριμένα με το συριακό Κουρδιστάν, τη Ροζάβα, ώστε να εισβάλει στα κουρδικά εδάφη σε περίπτωση που οι Κούρδοι της Συρίας συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στη Γενεύη.

Οι Κούρδοι του YPG έχουν δηλώσει ότι σε περίπτωση που οι Τούρκοι τολμήσουν να εισβάλουν στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία, τότε θα απαντήσουν με πόλεμο.

Ο Χαρίμπ Χασό, εκπρόσωπος του κουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος PYD (το οποίο συμμετέχει στη Σοσιαλιστική Διεθνή όπου προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου και χάρη στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό οι Κούρδοι μπήκαν στη Σοσιαλιστική Διεθνή), είπε στο SNN ότι η τουρκική κυβέρνηση προετοιμάζεται στρατιωτικά και έφερε ενισχύσεις στα σύνορα, όπως άρματα μάχης και πυροβολικό.

«Οι κουρδικές δυνάμεις θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε τουρκική επιθετικότητα και δεν θα ανεχθούν τουρκική στρατιωτική δύναμη στη Ροζάβα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι Κούρδοι της Συρίας είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, από τις οποίες εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται, ενώ αποτελούν τη μόνη αξιόμαχη δύναμη στη Συρία που μάχεται σε δύο μέτωπα, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στην Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της να συντρίψει τους Κούρδους της Συρίας. Η ίδια τουρκική κυβέρνηση έχει αποδειχτεί ότι συνεργάζεται τόσο με το Ισλαμικό Κράτος όσο και με την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, αυτή η τουρκική κυβέρνηση ακόμα θεωρείται σύμμαχος της Δύσης.