ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Su-24 Fencer: Το βομβαρδιστικό που συντρίβει τους ισλαμιστές στην Συρία (Βίντεο)

Αν και τα φώτα έχουν πέσει στα νέα μαχητικά Su-30/-34 της ρωσικής αεροπορίας στις επιχειρήσεις στη Συρία όμως μεγάλο μερίδιο των αποστολών εκτελούν και τα βομβαρδιστικά Su-24 Fencer.

H εξέλιξή του άρχισε το 1964 για έναν αντικαταστάτη του Il-28 και του Yak-28 που θα ήταν ικανό να καταστρέψει την «αεροπορική υπεροχή» του NATO στο έδαφος.

Είναι δικινητήριο, υψηλοπτέρυγο αεροσκάφος, με πτέρυγα μεταβλητής γεωμετρίας, μονό κάθετο ουραίο πτερύγιο και τις δύο θέσεις του πληρώματος πλάι-πλάι.

Το Su-24 ακολουθεί την αεροδυναμική διαμόρφωση που καθόρισε το TsAGI και χρησιμοποιείται και στο MiG-23. H υψηλά τοποθετημένη πτέρυγα δεν έχει αυτόματη ρύθμιση κλίσης ενώ το σύστημα σύγκλισης-απόκλισης των πτερύγων είναι τεσσάρων διαμορφώσεων κλισεων: 16ο, 35ο,45ο και 69ο.

Το βομβαρδιστικό Su-24 μεταφέρει 13.000 λίτρα περίπου στις εσωτερικές δεξαμενές ενώ κάτω από τις πτέρυγες μπορούν να μεταφερθούν τέσσερις εξωτερικές δεξαμενές της κλάσης των 2.000-3.000 λίτρων

Με δυνατότητα μεταφοράς 11 τόννων φορτίου, το Su-24 μπορεί να χρησιμοποιήσει βόμβες απλές, φορείς βομβιδίων, βόμβες κατά διαδρόμων αεροδρομίων, κατευθυνόμενες με λέιζερ, χημικά όπλα και πυρηνικές βόμβες.

Η πρακτική ακτίνα δράσης του Su-24 είναι 1050 χλμ. με 3 τόννους όπλων και πλήρη καύσιμα, σε προφίλ πτήσης hi-lo-hi ενά το μέγιστο μεταφερόμενο φορτίο είναι 8 τόνοι πυρομαχικών ενώ η μέγιστη εμβέλεια μεταστάθμευσης είναι 2.775χλμ.






Πηγή