ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Nasa: Ο αστεροειδής «86666» αναμένεται να κάνει κοντινό πέρασμα από την Γη (Βίντεο)

Μην πανικοβληθείτε, η NASA λέει ότι ο διαστημικός βράχος δεν παρουσιάζει «καμία απειλή» για την Γη

Ο αστεροειδής «86666» θα περάσει 26 εκατομμύρια χιλιόμετρα δίπλα από τον πλανήτη μας

Η NASA επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας πραγματικά γιγάντιος αστεροειδής με διάμετρο δύο χιλιόμετρα θα περάσει κοντά, από τον πλανήτη μας το Σάββατο. Σε πιθανή πτώση του στην Γη θα απειλούνταν η ζωή 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, αναφέρει δημοσίευμα.

Ο αστεροειδής κινείται στο διάστημα με ταχύτητα 60.000. Km / h. Το μέγεθός του δεν έχει υπολογισθεί με μεγάλη ακρίβεια, αλλά σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις η διάμετρός του κυμαίνεται από 1,5 – 2,5 χιλιόμετρα.

Είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που έχει παρατηρηθεί σύμφωνα με το αμερικανικό Οργανισμό Διαστήματος. Το κύριο σώμα του αστεροειδούς είναι 15 φορές τουλάχιστον μεγαλύτερο από αυτό των προηγούμενων αστεροειδών οι οποίοι έκαναν την εμφάνιση τους τόσο κοντά στην Γη.

Πιθανή σύγκρουση του πλανήτη μας με τον αστεροειδή που έχει το μέγεθος ενός τετάρτου του όρους Έβερεστ θα οδηγούσε σε καταστροφικές συνέπειες για οτιδήποτε ζωντανό πάνω στην Γη.

Το προσωπικό του αμερικανικού Οργανισμού έχει δημοσιεύσει μια κινούμενη προβολή της κίνησης του πλανήτη μας και του αντικειμένου 86666 (2000 FL10), η οποία φαίνεται να καθησυχάζει τις θεωρίες συνομωσίας , που μιλούν για την επόμενη αποκάλυψη.

Ο καθηγητής Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Buckinghamshire, Bill Napier, ωστόσο τόνισε ότι αν ένας αστεροειδής τέτοιου μεγέθους μας χτυπήσει ποτέ, θα καταστρέψει το σύνολο του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευκαιρία να υπάρξει δεύτερη περίπτωση ρίψης κομματιών μετεωρίτη όπως συνέβη πέρυσι στην λίμνη Tunguska στην Ρωσία , είναι πολύ πιθανή.

«Υπάρχουν πολλοί δυνητικοί κίνδυνοι από τους αστεροειδείς που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Ο κίνδυνος της καταστροφής του γήινου πολιτισμού από την πτώση σώματος από το διάστημα, έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της αύξησης της πυκνότητας του πληθυσμού », δήλωσε ο Napier.

Έτσι, αν ο αστεροειδής δύο χιλιομέτρων χτυπήσει το πλανήτη μας , θα οδηγήσει στο άμεσο θάνατο τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους , πιστεύουν οι επιστήμονες .

Σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA, αυτό το Σάββατο ο αστεροειδής «86666» θα περάσει 26 εκατομμύρια χιλιόμετρα δίπλα από τον πλανήτη μας. Πρόκειται για μια ασήμαντη απόσταση σχετικά με το διάστημα, για αυτό τον λόγο οι αστρονόμοι θα παρακολουθούν στενά το αντικείμενο, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι θα περάσει δίπλα από την Γη με ασφάλεια.

Ο αστεροειδής 86666 φαίνεται από την πάνω αριστερή γωνία της οθόνης καθώς πλησιάζει την τροχιά της Γης..


Δείτε το βίντεο:


Πηγή