ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Νεπάλ: Χιονοστιβάδες στο Έβερεστ από τον σεισμό – Κατέρρευσε ιστορικός πύργος στο Κατμαντού

Ο πολύ ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε σήμερα στο Νεπάλ προκάλεσε χιονοστιβάδες στην περιοχή του όρους Έβερεστ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δικτυο CNN.

Στην πρωτεύουσα Κατμαντού κατέρρευσε ένας ιστορικός πύργος του 19ου αιώνα και από τα συντρίμμια του έχει ανασυρθεί νεκρός ένας άνθρωπος μέχρι στιγμής.

Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, ήταν ένα ιστορικό ορόσημο και από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι απ” όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον πύργο την ώρα του σεισμού, τα μέσα ενημέρωσης του Νεπάλ ωστόσο κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 παγιδευμένους στα συντρίμμια.

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών σταδιακά αυξάνεται, καθώς οι πληροφορίες έρχονται με αργούς ρυθμούς από το Νεπάλ, μια από τις πιο φτωχές και αραιοκατοικημένες χώρες της Ασίας, με απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και παρωχημένα συστήματα επικοινωνίας.

Οι πρωθυπουργοί του Πακιστάν και της Ινδίας υποσχέθηκαν βοήθεια στις αρχές του Νεπάλ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, πρόκειται για το χειρότερο χτύπημα του Εγκέλαδου μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1934 που είχε ισοπεδώσει την Κατμαντού.