ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Κάτι συμβαίνει στην Αμερική: Οι New York Times ζητούν την νομιμοποίηση της κάνναβης (Βίντεο)

Η μεγάλη καθημερινή αμερικανική εφημερίδα The New York Times ζήτησε το Σάββατο, στο κύριο άρθρο της, την νομιμοποίηση της κάνναβης και συνέκρινε την ποινικοποίηση με τα λάθη στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Στο εντιτόριαλ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι η συνήθεια και η εξάρτηση είναι προβλήματα «σχετικά ασήμαντα», ειδικά σε σχέση με το αλκοόλ και το τσιγάρο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν 13 χρόνια για να συνέλθουν από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης, στη διάρκεια των οποίων οι άνθρωποι συνέχιζαν να πίνουν, με αποτέλεσμα αυτοί που σέβονταν τον νόμο να γίνουν εγκληματίες ενώ οι εγκληματικές συμμορίες άνθιζαν και πλούτιζαν» γράφει η εφημερίδα.

«Πριν από 40 χρόνια το Κογκρέσο υιοθέτησε την απαγόρευση της κάναβης, επιβάλλοντας μεγάλες ποινές απλά και μόνο για να απαγορεύσει ένα προϊόν το οποίο είναι λιγότερο επικίνδυνο από το αλκοόλ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να άρει την απαγόρευση».

«Καταργείστε τις ποινές για την κάναβη» γράφει, ενώ αναφέρει ότι η διεύθυνση κατέληξε σε αυτή τη θέση μετά από μεγάλο διάλογο στο εσωτερικό της εφημερίδας.

Οι Times δημοσιεύουν μάλιστα και τα στοιχεία του FBI, σύμφωνα με τα οποία 658.000 συλλήψεις για μαριχουάνα έγιναν το 2012, πολύ περισσότερες από ότι για κοκαϊνη, ηρωίνη και άλλα προϊόντα. Η εφημερίδα εκτιμά ότι η νομοθεσία «έχει και ρατσιστικές συνέπεις αφού πλήττει κυρίως νέους μαύρους, καταστρέφοντας τη ζωή τους και δημιουργώντας νέες γενιές εγκληματιών....

Οι Times είναι αντίθετοι με το να πωλείται μαριχουάνα σε νέους κάτω των 21 ετών και αναφέρουν ότι «η κατανάλωση μαριχουάνας φαίνεται ότι δεν εμπεριέχει κινδύνους για ενήλικες που βρίσκονται σε καλή υγεία».