ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Φιλιππίνες: Το μωρό των 100 εκατομμυρίων

Ο πληθυσμός των Φιλιππίνων έφτασε επισήμως τους 100 εκατομμύρια κατοίκους με τη γέννηση ενός μωρού!

Η γέννηση αυτή αποτελεί, ορόσημο το οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους υποδεικνύει την ανάγκη των Αρχών να παρέχουν περισσότερες βασικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Η μικρή Τζεναλίν Σεντίνο είναι ένα από τα 100 μωρά που γεννήθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία σε όλο το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων και συμβολικά έλαβε τη διάκριση του «100.000.000ου μωρού» της χώρας.

«Πρόκειται ταυτόχρονα για μια ευκαιρία και μια πρόκληση. Έχουμε 100 εκατομμύρια πολίτες σε αυτή τη χώρα που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να αντεπεξέλθει», δήλωσε ο Χουάν Αντόνιο Πέρες εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Πληθυσμού.

Όπως ανέφερε ο Πέρες, οι Φιλιππίνες θα πρέπει να βρουν τρόπους να προσφέρουν υπηρεσίες στις πιο φτωχές οικογένειες, καθώς στη χώρα περίπου το 25% των κατοίκων ζει στη φτώχεια, προωθώντας παράλληλα τη μείωση της γεννητικότητας.

Αφού γιόρτασε τη γέννηση των 100 αυτών μωρών με γλυκά και δώρα, η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει κάθε ένα από αυτά στη διάρκεια των επόμενων ετών για να βεβαιωθεί ότι θα λαμβάνουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας.