ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Η συνάντηση της Λέσχη Μπίλντερμπεργκ για το 2014 - η παγκόσμια μυστικοπαθής οργάνωση - θα πραγματοποιηθεί στη Δανία, στο τέλος του Μαΐου. Η ανακοίνωση έγινε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της «Bilderberg» , η οποία δηλώνει απλά, "Η 62η συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Μάη του 2014 στη Δανία." Καμία πόλη ή ξενοδοχείο δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί ως η τοποθεσία της συνάντησης, αν και ο όμιλος κατέχει πάντα τα συνέδρια του σε πολυτελή θέρετρα είτε κοντά σε μεγάλες πόλεις. Το 2014 σηματοδοτείται η πρώτη συνομιλία με επιστροφή της Μπίλντερμπέργκ στην Σκανδιναβία, δεδομένου ότι η ομάδα συνεδρίασε στη Σουηδία το 2001 και την πρώτη φορά η διάσκεψη έχει πραγματοποιηθεί στη Δανία από το 1969.

Η ελιτίστικη οργάνωση, η οποία συνεδριάζει σε ετήσια βάση είτε στην Ευρώπη , στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά, αποτελείται από μερικούς από τους πιο ισχυρούς της βιομηχανίας, Ράν τραπεζίτες, της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τεχνολογίας. Πέρυσι, οι όμοιοι του Τζεφ Μπέζος, Τιμοθι Γκαιτνερ, Κριστίν Λανγκάρτ, Χένρι Κίσινγκερ, η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ήταν όλοι παρόντες.

Ενώ τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης συνήθως αποτυγχάνουν να δώσουν τη δημοσιογραφική κάλυψη που απαιτείται για την Μπίλντερμπέργκ - χαρακτηρίζοντας την ομάδα ως ενα «χώρο συνομιλιών» - έχουν αναρίθμητα παραδείγματα της οργάνωσης που έχουν άμεση επίδραση στην παγκόσμια πολιτική και που έχουν τεκμηριωθεί τα τελευταία χρόνια, ότι η ομάδα έχει ενα θεμελιωδώς αντιδημοκρατικό χαρακτήρα.

Αυτό έχει οδηγήσει σε όλο και μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της Μπίλντερμπέργκ τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και της περσινής στο Watford, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Grove Hotel, όπου η Μπίλντερμπέργκ φιλοξενούσε τη συνεδρίασή της.

Το 2010, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και μέλος της Μπίλντερμπέργκ Willy Claes »παραδέχθηκε ότι οι συμμετέχοντες της Μπίλντερμπέργκ έχουν εντολή να εφαρμόσουν τις πολιτικές αποφάσεις που διατυπώνονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Υπάρχουν αμέτρητα άλλα παραδείγματα για το πώς η Μπίλντερμπέργκ έχει επηρεάσει μεγάλα παγκόσμια γεγονότα στο χρόνο, επιλέγοντας Προέδρους και Πρωθυπουργούς σε τακτική βάση, με πλήρη περιφρόνηση της δημοκρατικής διαδικασίας.

Πέρυσι, ο Ιταλός δικηγόρος Αλφόνσο Λουίτζι Μάρα ζήτησε η Εισαγγελία της Ρώμης να διερευνήσει την παράνομη οργάνωση για εγκληματική δραστηριότητα, εξετάζοντας αν το 2011 η συνεδρίαση της ομάδας στην Ελβετία οδήγησε στην επιλογή του Μάριο Μόντι ως πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Το 2009, ο πρόεδρος της Μπίλντερμπέργκ Étienne Davignonη υπερηφανευόταν πώς το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα ήταν ένα πνευματικό τέκνο της Ομάδας Μπίλντερμπέργκ.