ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Κι άλλον πίθηκο στέλνει στο διάστημα το Ιράν

Κι άλλο πειραματόζωο σχεδιάζει να στείλει στο Διάστημα το Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η Τεχεράνη εκτόξευσε με επιτυχία στο διάστημα έναν πίθηκο, ο οποίος επέστρεψε στη Γη ζωντανός. Ο πίθηκος επέβαινε στην κάψουλα Πισγάμ (Πρωτοπόρος), που εκτοξεύτηκε με πύραυλο Καβοσγάρ-5. Σημειώνεται πως μετά την επιστροφή του πειραματόζωου στη Γη πολλοί εξέφρασαν αμφιβολίες και επιφυλάξεις για την εγκυρότητα της είδησης, επισημαίνοντας ότι από τις φωτογραφίες προκύπτει πως ο πίθηκος που εστάλη στο Διάστημα δεν μοιάζει με εκείνον που επέστρεψε στη Γη. Σε ό,τι αφορά τη νέα αποστολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tehran Times που επικαλείται δηλώσεις του διευθυντή της Διαστημικής Υπηρεσίας του Ιράν, Hamid Fazeli, η κάψουλα Πισγάμ ΙΙ θα χρησιμοποιεί υγρά καύσιμα και όχι στερεά όπως εκείνη που εκτοξεύτηκε τον Ιανουάριο.

Όπως τόνισε ο Ιρανός αξιωματούχος, η αποστολή πειραματόζωων στο Διάστημα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο project για την αποστολή ανθρώπων στο Διάστημα σε πέντε με οκτώ χρόνια.

Σημειώνεται επίσης ότι ως τις 20 Μαρτίου του 2014, που ολοκληρώνεται το ημερολογιακό έτος του Ιράν, η ιρανική Διαστημική Υπηρεσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει στο Διάστημα τους δορυφόρους Tadbir, Sharif και Nahid για τη διεξαγωγή ερευνών.