ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Το «μυστηριώδες» smartwatch της εταιρείας Kreyos (Βίντεο)

Η Kreyos αποτελεί φαινόμενο: πρόκειται για μία εταιρεία η οποία δεν έχει ολοκληρωμένο τελικό προϊόν, κατάστημα ή καν ιστοσελίδα, ωστόσο η εκστρατεία crowdfunding της στο Indiegogo έχει συγκεντρώσει 1.273.700 δολάρια για την ανάπτυξη του «έξυπνου» ρολογιού της (smartwatch) Meteor, τη στιγμή που ο στόχος ήταν «μόλις» 100.000. Μέχρι την «εμφάνιση» ενός εκ των ιδρυτών της εταιρείας στο Reddit, η Kreyos ήταν εντελώς ανώνυμη- ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη μαζική χρηματοδότηση από χιλιάδες υποστηρικτές, πολλοί εκ των οποίων προσέφεραν 100 δολάρια και άνω, «κλείνοντας» με αυτό τον τρόπο από ένα ρολόι.



Μέχρι τώρα, οι μόνες πληροφορίες για το Meteor προέρχονται από την σελίδα της εταιρείας στο Indiegogo, όπου η Kreyos υπόσχεται κάποια εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως έλεγχος μέσω φωνής και χειρονομιών και συμβατότητα με το iPhone, αλλά και συσκευές με Android και Windows. Επίσης, το Meteor «υπόσχεται» διασύνδεση με κοινωνικά δίκτυα, αλλά και πιο ασυνήθιστες λειτουργίες, όπως η παρακολούθηση της λειτουργίας της καρδιάς- ενώ είναι και αδιάβροχο.

Η εταιρεία παρουσιάζεται ιδιαίτερα μυστικοπαθής όσον αφορά τη συσκευή της, η οποία, αν προσφέρει αυτά που υπόσχεται, θα προκαλέσει έντονη αναταραχή στον ανερχόμενο τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών που φοριούνται, όπου επί της παρούσης φαίνεται να δεσπόζει το επερχόμενο Google Glass.
Ηεταιρεία αυτοπροσδιορίζεται ως μία διεθνής ομάδα που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ, και αποτελείται από πρώην εργαζομένους της HP, της Microsoft, της Lenovo, της Hitachi, της Toshiba, της Amazon και άλλων. Ωστόσο, τηρείται σιγή ιχθύος όσον αφορά τις ταυτότητές τους- ο μόνος που είναι γνωστός είναι ο συνιδρυτής, Στιβ Ταν, ο οποίος και διεξήγε ένα ΑΜΑ (Ask Me Anything) στο Reddit.
Εκπρόσωπος της εταιρείας έχει δηλώσει πως στόχος είναι το Meteor να αναπτυχθεί και σταλεί στους «backers» του στην ώρα του, όχι να προωθηθεί επειδή φτιάχτηκε «από τον τάδε και τον δείνα». Όπως έχει γνωστοποιηθεί, υπάρχουν μερικά έτοιμα πρωτότυπα. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί να στείλει τα πρώτα ρολόγια στους παραλήπτες τους το Νοέμβριο, ωστόσο ακόμα η ανάπτυξη του Meteor είναι σε εξέλιξη, οπότε δεν έχει εισέλθει σε παραγωγή.