ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναζητούν τον Μεγαλοπόδαρο

Δεν είναι μόνο οι τρομοκράτες που πρέπει να ανησυχούν για ιπτάμενα μάτια στον ουρανό: ένας αμερικανός επιστήμονας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να εντοπίσει τον Μεγαλοπόδαρο, το πιθηκόμορφο πλάσμα που φέρεται να κρύβεται στα δάση της Βορείου Αμερικής. «Πιστεύω ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι το επόμενο βήμα προκειμένου να αποδειχθεί η ύπαρξη αυτών των πλασμάτων» είπε στην εφημερίδα Mountain Express ο Τζέφρι Μέλντραμ, ερευνητής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Άινταχο. Ο Μέλντραμ λανσάρει τώρα το φιλόδοξο «Πρόγραμμα Γεράκι», στο οποίο ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο μήκους 13 μέτρων θα αναζητήσει με κάμερα τον Μεγαλοπόδαρο, γνωστό και ως «Σάσκουατς».


Το ενδιαφέρον για τον Μεγαλοπόδαρο αναθερμάνθηκε την περασμένη εβδομάδα χάρη σε ένα βίντεο από τον Καναδά που φέρεται να εικονίζει έναν δίποδο πίθηκο. Αν και είναι θολό και τραβηγμένο από απόσταση, το βίντεο είχε προβληθεί πάνω από ένα εκατομμύριο φορές στο YouTube από την ανάρτησή του στις 24 Ιουλίου.

Ποιος ξέρει; Ίσως η τεχνολογία αποδείξει τελικά την ύπαρξη του ανθρωπόμορφου πλάσματος. Τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα θα μπορούσαν τότε να αναζητήσουν και το γέτι, το αντίστοιχο πλάσμα που φέρεται να ζει στα Ιμαλάια, ή ακόμα και τους καλικάντζαρους.
Πηγή