ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Φωτογραφικό ταξίδι στην εγκαταλελειμμένη Αμερική

Εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής καταγράφει με το φακό του ο Matthew Christopher. Ο αμερικάνος φωτογράφος που ζει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ... αιχμαλωτίζει τη φθορά του χρόνου, όπως αποτυπώνεται σε εγκαταλελειμμένα κτίρια. Κατά τη διάρκεια του φωτογραφικού του ταξιδιού, ο Christopher επισκέφτηκε εργοστάσια, σχολεία, εκκλησίες, θέατρα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία αλλά και φυλακές που έχουν αφεθεί στη φθορά.

«Θέλω να αποδώσω το σεβασμό, την εκτίμηση και δέος που έχω για τις τοποθεσίες που επισκέπτομαι. Η προσπάθεια να πω σε κάποιον για ένα μέρος, μεταφέρει τόσο λίγα σε σχέση με αυτά που μπορώ να δείξω», λέει ο ίδιος, μιλώντας για το έργο του.

Η δουλειά του έχει τύχει διεθνής αναγνώρισης και ο ίδιος θεωρείται ειδικός στην αστική εγκατάλειψη αλλά και στις προσπάθειες διατήρησης της αρχιτεκτονικής ιστορίας της Αμερικής.

«Ο σημερινός στόχος μου είναι να βρω νέους τρόπους για να κάνω τους χώρους πιο εύκολα προσβάσιμους και να συγκεντρώσω κονδύλια για τη διατήρησή τους και τις προσπάθειες αποκατάστασης», εξηγεί.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το έργο του Matthew Christopher...





















Πηγή