ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι ορθόδοξες εκκλησίες της Λαλιμπέλα (Βίντεο)

Lalibela, Αιθιοπία. Κρυμμένο μέσα από την προβολή στο ορεινό τοπίο της Αφρικής 11 εκκλησίες βρίσκονται σκαλισμένες εξ ολοκλήρου από ένα μόνο κομμάτι πέτρας... Αν προσεγγίσετε την Λαλιμπέλα δεν μπορείτε να δείτε ακόμα τίποτα. Αλλά η στιγμή που θα πλησιάσετε ξαφνικά το έδαφος ανοίγει και έχετε αυτές τις τεράστιες μεγαλοπρεπείς εκκλησίες που έχουν κοπεί από τον βράχο. Έτσι, πραγματικά αντί για την κατασκευή τους η λαλιβελα κόπηκε από τα βράχια. Από επάνω προς κάτω.

Έτσι, πραγματικά αυτό που έχετε είναι ένα καταπληκτικό άθλο μηχανικής που κυριολεκτικά βρίσκεται στην κορυφή όλα όσα ξέρουμε για της κατασκευαστικές τεχνικές. οι θρησκευτικές τελετές είναι κεντρικές στη ζωή της Lalibela. Κάθε χρόνο περίπου 21.000 χριστιανών προσκυνητών έρχονται να προσκυνήσουν. Ο Αιθιοπικός Χριστιανισμός είναι πολύ πιο άμεσα συνδεδεμένος με την Παλαιά Διαθήκη από την πρακτική του Χριστιανισμού στον υπόλοιπο κόσμο σήμερα.

Ο χριστιανισμός εισήχθη στην Αιθιοπία περίπου την ίδια ώρα που εισήχθη στην Δυτική Ευρώπη, στη Γαλλία για παράδειγμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε όλο το χριστιανικό κόσμο η Αιθιοπία είναι το μόνο μέρος όπου έχουν αυτές τις μονολιθικές εκκλησίες. Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πο ελλσίες είχαν λαξευτεί το συντομότερο το 12ο αιώνα. Αλλά οι μηχανικοί που έχουν σπουδάσει τον σχεδιασμό την εκκλησιών έχουν καταλήξη στο συμπέρασμα ότι η κατασκευή τους είναι επιστημονικά ανεξήγητη.


Πηγή