ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Πως οι αρχαίες δομές συνδέονται με τον αστερισμό του Ωρίωνα [Βίντεο]

Ο κόσμος μας ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένος και υπάρχουν πολλά στοιχεία αρχαίων πολιτισμών που το αποδεικνύουν. Από τους αρχαίους χρόνους, υπήρξαν ιστορίες και μύθοι που είχαν γοητεύσει την ανθρωπότητα για αιώνες, και ιστορίες ηρώων και Θεών με αρκετές ομοιότητες.

Ένα πράγμα που συνδέει μυστηριωδώς πολλούς από τους αρχαίους πολιτισμούς είναι ο αστερισμός του Ωρίωνα. Σύμφωνα με το μύθο, ο Orion ήταν ένας ισχυρός Έλληνας ημίθεος, που όταν πέθανε, το πνεύμα του πήγε στα αστέρια και σχημάτισε τον αστερισμό που γνωρίζουμε.

Σήμερα μπορούμε να μάθουμε ότι μερικές από τις πιο μυστηριώδεις δομές που δημιουργήθηκαν ήταν ευθυγραμμισμένες με τον αστερισμό του Ωρίωνα. Οι μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας, οι πυραμίδες Teotihuacan και οι δομές των Χόπι mesas στην έρημο της Αριζόνα. Όλα αυτά τα αρχαία μνημεία είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα και κατέχουν πολλούς μύθους για τους Θεούς που κατεβαίνουν στην Γη και δίνουν την ευλογία της δημιουργίας.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα:Στην Αστρονομία η «Ζώνη του Ωρίωνα» αποτελείται από τους τρεις κεντρικούς αστέρες του αστερισμού του Ωρίωνα, τους Mintaka – Alnilam – Alnitak, που φέρονται ως ζωστήρας του μυθικού ήρωα, σε σχεδόν ευθεία γραμμή μέσα στο τετράπλευρο του αστερισμού.

Οι τρεις αστέρες αν και είναι ορατοί με γυμνό μάτι, είναι πολύ μακριά από τη Γη, αλλά και πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο. Αστρονομικές μετρήσεις από τον δορυφόρο «Ίππαρχος» δείχνουν πως ο Alnilam βρίσκεται 1.340 έτη φωτός μακριά, ο Alnitak σχεδόν στη μέση, στα 736, και ο Mintaka στα 916. Προς το παρόν, με τη σημερινή τεχνολογία, η απόσταση ακόμα και του κοντινότερου κάνει απαγορευτική την αποστολή διαστημοσυσκευών.

Στην αρχαιότητα η «Ζώνη του Ωρίωνα» είναι ίσως ή σημαντικότερη θέση στον ουράνιο θόλο. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή μυθολογία ο αστερισμός ήταν η ουράνια κατοικία του θεού Όσιρι, ενώ η θέση των τριών άστρων της ζώνης είναι ίδια με εκείνη των τριών πυραμίδων της Γκίζας και μάλιστα κατ’ αναλογία με τη σχετική φωτεινότητά τους.

Η πιο μικρή πυραμίδα αντιστοιχεί στο πιο αμυδρό άστρο του αστερισμού και μάλιστα βρίσκεται σε μικρή απόκλιση από τη νοητή ευθεία που ορίζουν οι δύο μεγαλύτερες πυραμίδες, όπως ακριβώς και το σχετικό άστρο σε σχέση με τα δύο μεγαλύτερα.


Μέχρι και ο προσανατολισμός των τριών άστρων της ζώνης προς τον γαλαξία, είναι ίδιος με τον προσανατολισμό των πυραμίδων προς τον Νείλο. «Μαγική» θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ακόμα μία αντιστοιχία με τα τρία άστρα. Αυτή, που έχουν τα δύο πυραμοειδή βουνά του πλανήτη Άρη και το πρόσωπο στη Κυδωνία…