ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι «προφητείες» των μεγιστάνων της τεχνολογίας για την τεχνητή νοημοσύνη

Σε μια σειρά από προβλέψεις σχετικά με το μέλλον της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης προέβησαν μεγάλα ονόματα του χώρου στο πλαίσιο συνδιάσκεψης του Recode.

Ο Έλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla Motors και της SpaceX, εκτίμησε πως η τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning θα φέρουν υπολογιστές τόσο εξελιγμένους που οι άνθρωποι θα χρειάζονται ειδικά νευρικά εμφυτεύματα (neural laces) στους εγκεφάλους τους για να αλληλεπιδράσουν μαζί τους και να μπορούν να «συμβαδίσουν» γενικότερα. Σημειώνεται πως ο τομέας του AI analytics αναμένεται να αγγίξει αξία 70 δισ. δολαρίων το 2020, τη στιγμή που το 2013 ήταν στα 8,2 δισ., σύμφωνα με αναφορά της Bank of America που επικαλείται έρευνα της IDC.


Recode 2016: Ο Έλον Μασκ για την τεχνητή νοημοσύνη

Ήδη τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται σε συστήματα web search, λειτουργίες που έχουν να κάνουν με προτάσεις αγορών και προγράμματα ασφαλείας και χρηματιστηριακών συναλλαγών. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να «κατακτήσει» σύντομα και τα αυτόνομα οχήματα και τα οικιακά ρομπότ.

Recode 2016: O διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι

Ο Σούνταρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Google, εκτιμά ότι υπάρχει μια «τεράστια ευκαιρία» στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ). Η εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή μέσα από «βαθιά νευρικά δίκτυα» σε λογισμικό αναγνώρισης φωνής πριν από τρία με τέσσερα χρόνια και είναι μπροστά σε σχέση με ανταγωνιστές όπως η Amazon, η Apple και η Microsoft στο machine learning, υποστήριξε- αν και παραδέχτηκε ότι η έρευνα πάνω σε προγράμματα που αυτοδιδάσκονται είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο επίπεδο.

Recode 2016: Τζεφ Μπέζος, Amazon

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon προέβλεψε πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. «Είναι ακόμα νωρίς, αλλά νομίζω ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας χρυσής εποχής» είπε χαρακτηριστικά. Η Amazon εργάζεται πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια και τώρα έχει 1.000 άτομα να δουλεύουν πάνω στην Alexa, το voice-based «έξυπνο» λογισμικό – βοηθό της εταιρείας.


Recode 2016: Τζίνι Ρόμετι, διευθύνουσα σύμβουλος της IBM

H Τζίνι Ρόμετι, διευθύνουσα σύμβουλος της IBM, δήλωσε ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε ένα «γνωστικό σύστημα» από το 2005, όταν είχε αρχίσει η ανάπτυξη του υπερυπολογιστή Watson. «Θα έλεγα ότι σε πέντε χρόνια δεν υπάρχει αμφιβολία πως η “γνωστική” ΑΙ θα επηρεάζει κάθε απόφαση που λαμβάνεται», από το σύστημα υγείας μέχρι την εκπαίδευση και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εκτίμησε.