ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Πέντε θρυλικές «χαμένες» πόλεις που θα μπορούσαν να είναι πραγματικές [Βίντεο]

Η μυθολογία είναι γεμάτη με απίστευτες ιστορίες χαμένων πόλεων, και ξεχασμένων πολιτισμών που υπήρχαν πριν από την γραπτή ιστορία. Ωστόσο, αυτοί οι πολιτισμοί ήταν πραγματικοί ή πρόκειται για μύθους και θρύλους; Ή υπάρχει μια πιθανότητα ότι ορισμένοι από αυτούς θα μπορούσαν όντως να υπήρχαν στη Γη;

Για αιώνες, οι αρχαιολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν ψάξει για αυτές τις αυτοκρατορίες και πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, από τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική, την Αφρική και την Ασία.

Πολλές ιστορίες μιλούν για χαμένες πόλεις που φέρουν εξωτικά ονόματα όπως Shambala, Ατλαντίς, Lemuria, El Dorado και την «City of the Monkey God» μεταξύ πολλών άλλων.

Οι ιστορίες αυτές έχουν απορριφθεί ως μυθολογία από τους μελετητές, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχουν πολλές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι η ύπαρξή τους δεν μπορεί να είναι ακριβώς λαογραφία.

Μόνο την τελευταία δεκαετία, έχουν γίνει τόσες πολλές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε ξαναγράφοντας τα βιβλία της ιστορίας μας. Η ανακάλυψη της αρχαίας πόλης του Ηρακλείου (βυθισμένη στα ανοικτά των ακτών της σύγχρονης Αιγύπτου) από μόνης της αποδεικνύει ότι πολλές «μυθολογικές» πόλεις του παρελθόντος έχουν καταλήξει να είναι πραγματικότητα.

Το παρακάτω βίντεο που δημιουργήθηκε από χρήστη του YouTube Dark5 εξετάζει κατά πόσο υπάρχουν ή όχι περισσότερο μυστήρια που περιμένουν να αποκαλυφθούν, ότι θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το παρελθόν μας και να την πραγματική καταγωγή του πολιτισμού μας.



Πηγή