ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Πώς φανταζόταν η NASA τη ζωή σε μία διαστημική αποικία, στη δεκαετία του '70 [Εικόνες]

Στις ημέρες μας, ο άνθρωπος ετοιμάζεται για την πρώτη αποικία στον Αρη, με βάση ένα φιλόδοξο πλάνο που είναι υπό επεξεργασία.

Ομως, η ζωή σε μία διαστημική αποικία είναι διακαής πόθος του ανθρώπου εδώ και δεκαετίες.

Η NASA εννοείται πως έχει κάνει ανάλογες σκέψεις και πλάνα. Και πριν από πολλά χρόνια, στη δεκαετία του '70 όλα αυτά ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Με τη βοήθεια του καθηγητή του Πρίνστον, Τζέραρντ Ο'Νιλ, η NASA και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ είχαν κάνει τρεις μελέτες για διαστημικές αποικίες εκείνη την εποχή. Και η φαντασία... κάλπαζε, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του πρότζεκτ που θύμισε το RT.

Τα σχέδια περιλάμβαναν τεράστιες, πλούσιες οργανικές κατοικίες, μέσα σε επικών διαστάσεων διαστημικούς σταθμούς, μέσα στους οποίους θα διαμορφώνονταν ένα καταπράσινο περιβάλλον, που θα έμοιαζε εντυπωσιακά με το γήινο.

Μάλιστα, υπήρχαν λίμνες, δάση, πάρκα, βουνά, εκτάσεις για καλλιέργεια, σύννεφα, εκκλησίες και πόλεις! Ολα αυτά θα τα απολάμβαναν οι 10.000 που, όπως οραματιζόταν τότε η NASA, θα μετακόμιζαν σε αυτές τις διαστημικές αποικίες.

Τέσσερις δεκαετίες έχουν περάσει από τότε, αλλά αυτά τα εκπληκτικά σχέδια παραμένουν στο... χαρτί και η υλοποίησή τους απέχει πολλά χρόνια ακόμη.