ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Το νέο υπερ-όπλο του Ρωσικού Στρατού

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ – «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ»

Στα σκαριά βρίσκεται ένα ιδιαίτερο σχέδιο του ρωσικού στρατού. Ο λόγος για αποσυναρμολογούμενες πλωτές γέφυρες οχημάτων που θα είναι «αόρατες» στα εχθρικά μελλοντικά συστήματα εντοπισμού,.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας «προχωράει» το σχέδιο σε συνεργασία με εγχώριους εργολάβους, όπως δήλωσε την Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Ντμίτρι Βουλγκάκοφ.

Ειδικότερα, είπε: «Οι γέφυρες πρέπει να είναι “αόρατες” στα εχθρικά, σύγχρονα μέσα εντοπισμού για να ενισχυθεί η επιβίωση της διαδικασίας της διέλευσης υδάτινου κωλύματος με τη χρήση πλωτών γεφυρών».

Ακόμα, οι νέες κατασκευές αναπτύσσονται με τη χρήση συνθετικών και άλλων καινοτόμων υλικών για να διευκολυνθεί η αποσυναρμολόγηση των γεφυρών και να μειωθεί το βάρος καθώς η μεταφορική ικανότητα και το μήκος της γέφυρας θα αυξηθούν.

Στο μεταξύ, προβλέπεται να μειωθούν τα έξοδα συντήρησης των συγκεκριμένων γεφυρών ενώ η επιχειρησιακή ζωή τους θα επεκταθεί.

Ρωσικές αμυντικές βιομηχανίες πραγματοποιούν έρευνα και ανάπτυξη για τη βελτίωση των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών των αποσυναρμολογούμενων πλωτών γεφυρών οχημάτων χωρίς την προσέλκυση κεφαλαίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Ειδικοί της Στρατιωτικής Ακαδημίας Υποστήριξης Χρούλεβ θα συμμετέχουν επίσης στην προσπάθεια κατασκευή των «αόρατων» γεφυρών, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.Πηγή: kontranews