ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η Νasa χρηματοδοτεί εθελοντές για να καπνίζουν για 70 μέρες ναρκωτικές ουσίες

Μια ιδιαίτερη πρωτοποριακή αναζήτηση εθελοντών ξεκίνησε η Νasa στα πλαίσια της έρευνας «Rest Studies».

Στην εν λόγω έρευνα, οι εθελοντές θα πρέπει να καπνίζουν συνέχεια διαφορετικά είδη μαριχουάνας ενώ μετά το πέρας 70 μερών, θα λαμβάνουν το ποσό των 16.550 ευρώ

Συγκεκριμένα , οι εθελοντές θα χωριστούν σε δυο ομάδες, ανάλογα με το αν αθλούνται ή όχι. Η ομάδα των αθλουμένων θα κάνει κάποιες ασκήσεις με ειδικό εξοπλισμό οργάνων, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν θα κάνει.

Η μελέτη αναμένεται να διαρκέσει 97 με 105 μέρες. Τις πρώτες 13 με 21 ημέρες, οι δυο ομάδες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στον χώρο που θα βρίσκονται. Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να περιοριστούν στον χώρο του κρεβατιού για συνεχόμενες 70 ημέρες, ενώ θα εξετάζεται η καρδιά τους, τα κόκαλά τους, οι μύες τους, αλλά και το νευρικό, το κυκλοφοριακό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Ο σκοπός της παράξενης μελέτης της NASA, σύμφωνα με το «Health Cure Center» θα είναι τριμερής.

Πρώτον, ερευνάται η αλλαγή της φυσιολογίας των αστροναυτών στο διάστημα και οι συνέπειες αυτής της αλλαγής σε ορισμένες αποστολές τους.

Ακόμα, μελετάται η επιρροή της σωματικής μεταβολής στην ικανότητά των αστροναυτών να φέρουν εις πέρας διάφορες δραστηριότητες.

Τέλος, μέσω αυτού του πειράματος, οι αστροναύτες αναμένεται να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συνέπεια προκύψει από τις μεταβολές του σώματος και του οργανισμού τους.