ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

SpaceX: Αποτυχημένη η νέα προσπάθεια προσνήωσης πυραύλου σε ρομποτική πλατφόρμα [Βίντεο]

Πύραυλος Falcon 9 της SpaceX του Έλον Μασκ ο οποίος εκτοξεύτηκε από την Καλιφόρνια την Κυριακή, προκειμένου να θέσει σε τροχιά δορυφόρο παρατήρησης κλίματος κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του, αλλά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί ομαλά στην πλωτή, μη επανδρωμένη πλατφόρμα «Just Read the Instructions» της εταιρείας, με αποτέλεσμα την καταστροφή του.

Όπως επεσήμανε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, μέσω του Twitter, ο πύραυλος μπόρεσε να φτάσει στην πλατφόρμα, η οποία έπλεε στον Ειρηνικό, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του, αλλά ένα από τα «πόδια» του δεν κατάφερε να «πιαστεί» στο σημείο όπου έπρεπε, με αποτέλεσμα ο πύραυλος να ανατραπεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα – έναν μήνα πριν- η εταιρεία κατάφερε να φέρει πίσω από το Διάστημα και να προσγειώσει έναν πύραυλο ομαλά, κάτι που θα επέτρεπε την επαναχρησιμοποίησή του.

Πρόκειται για έναν από τους πιο φιλόδοξους στόχους της εταιρείας: Η καθιέρωση της χρήσης πυραύλων που θα μπορούν να επιστρέφουν και να χρησιμοποιούνται ξανά, μειώνοντας δραστικά το κόστος των διαστημικών αποστολών.

Η εταιρεία είχε κάνει άλλες δύο προσπάθειες, εντός του 2015, χωρίς να τα καταφέρει.

Δείτε σε βίντεο την προσπάθεια του Falcon 9




Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να την πτοεί, καθώς, αν μη τι άλλο, η αποστολή της, που ήταν να θέσει σε τροχιά τον δορυφόρο Jason 3, ήταν επιτυχής.

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος, βάρους 550 κιλών, ασχολείται με την παρακολούθηση του κλίματος μέσω εκπομπής ραδιοκυμάτων στον ωκεανό και μέτρησης του χρόνου που κάνουν να επιστρέψουν- τεχνική μέσω της οποίας εξάγονται συμπεράσματα όσον αφορά στη θερμότητα που είναι «εγκλωβισμένη» στον πλανήτη μας και διοχετεύεται στους ωκεανούς.