ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Τα 5 μεγαλύτερα διαστημικά μυστήρια του 2015

Το Διάστημα ήταν, είναι και θα είναι το «τελευταίο σύνορο», όπως έλεγαν και στο Star Trek: Μία σκοτεινή, παγωμένη άβυσσος, που όμως όλα δείχνουν ότι είναι γεμάτη θαύματα, για τα οποία ελάχιστα γνωρίζουμε. Ως εκ τούτου, το Διάστημα (και αυτά που σχετίζονται με αυτό) θα αποτελεί πάντοτε ανεξάντλητη «πηγή μυστηρίων» - και κάποια προέκυψαν μέσα στο 2015, 5 εκ των οποίων παρουσιάζει το κανάλι Dark 5 του YouTube.

ΕΜ Drive: H ιδέα του EM Drive (RF resonant cavity thruster) θεωρούνταν ότι βρίσκεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όπως τα warp drives του Star Trek κλπ. Η συγκεκριμένη τεχνολογία υποτίθεται ότι παρέχει ώθηση χωρίς κατανάλωση καυσίμου και ως εκ τούτου αντιμετωπιζόταν ως άλλη μια «εξωτική» ιδέα. Ωστόσο, μέσα στο 2015, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσαν αναφορές πως πειράματα της NASA φέρονται να απέδειξαν ότι το EM Drive τελικά είναι εφικτό. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θα σημαίνει ότι είναι δυνατό το ταξίδι στον Άρη μέσα σε 10 εβδομάδες.

Τα μυστικά της Δήμητρας: Το διαστημόπλοιο Dawn της NASA ήταν το πρώτο το οποίο τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη-νάνο Δήμητρα. Στην επιφάνειά της Δήμητρας εθεάθησαν άγνωστης προέλευσης φώτα, καθώς και ένας πυραμιδοειδής σχηματισμός, προκαλώντας ενθουσιασμό στους απανταχού UFO-λόγους.

Το UFO του Λος Άντζελες: Στις 7 Νοεμβρίου προκλήθηκε «θύελλα» στα social media όταν ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο εθεάθη στον νυχτερινό ουρανό πάνω από το Λος Άντζελες, παρέχοντας κάποιες εντυπωσιακές εικόνες. Αργότερα αναφέρθηκε ότι μάλλον το φαινόμενο οφειλόταν σε δοκιμή πυραύλου από υποβρύχιο.

Ενδείξεις περί «Dyson Sphere»: Αίσθηση προκάλεσαν στα ΜΜΕ αναφορές και εκτιμήσεις ότι δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού σε μακρινό άστρο, που θα έχει κατασκευάσει γιγαντιαίες τεχνητές δομές γύρω του προκειμένου να συλλέγει την ενέργειά του (Dyson Sphere). H θεωρία αυτή έχει προκαλέσει θύελλα στο Διαδίκτυο, με πολλούς να την υποστηρίζουν ή να την «καταρρίπτουν» με διάφορα επιχειρήματα.

Θόλος στον Άρη: Από τον «Πόλεμο των Κόσμων» του Γουέλς μέχρι τις «Πυραμίδες» και το «Πρόσωπο στον Άρη» της Κυδωνίας (φωτογραφίες προ δεκαετιών από τα διαστημόπλοια «Βίκινγκ») ο «Κόκκινος Πλανήτης» συνάρπαζε πάντα το ενδιαφέρον των UFO-λόγων. Η μανία αυτή συνεχίζεται και σήμερα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον θόρυβο που προκλήθηκε λόγω εικόνων από το Opportunity τον Ιούλιο, όπου το σχήμα ενός σχηματισμού θυμίζει έντονα τεχνητό θόλο.



Πηγή