ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Σπάνιο φαινόμενο γνωστό ως «Fallstreak hole» στην Αυστραλία (Εικόνες)

Μία ιδιαίτερη φωτογραφία απόκοσμης ομορφιάς που δημοσίευσε ένας χρήστης του Reddit πριν από τέσσερις ημέρες έχει συγκεντρώσει ήδη περισσότερα από 2 εκατομμύρια views, κάνοντας τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για την καταγραφή ενός σπάνιου φαινομένου, γνωστού ως «Fallstreak hole» στον ουρανό της Βικτώριας, στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, η φωτογραφία απεικονίζει μία πελώρια τρύπα στα σύννεφα, μέσα από την οποία διακρίνονται τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Σύμφωνα με επιστήμονες, το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει όταν σταγονίδια νερού στο σύννεφο αρχίζουν να παγώνουν, δημιουργώντας κρυστάλλους οι οποίοι, με τη σειρά τους, προκαλούν την εξάτμιση των σταγονιδίων που τα περιβάλλουν. Αυτή η αλυσιδωτή αντίδραση δημιουργεί μία κυκλική οπή που θυμίζει «σκουληκότρυπα».

Ωστόσο, τα «δημιουργικά» μυαλά του Ίντερνετ επινόησαν τις δικές τους θεωρίες που εξηγούν το σπάνιο αυτό φαινόμενο, τις οποίες φρόντισαν μάλιστα να καταγράψουν στα σχόλια της ανάρτησης.

«Είναι διαστημόπλοιο καλυμμένο με αόρατο μανδύα», έγραψε ένας χρήστης ενώ άλλοι βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν την αυστραλέζικη κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κάνει προπαγάνδα για την υπερθέρμανση του πλανήτη ή ακόμα και να… δηλητηριάσει τους πολίτες της.