ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Δύο αντίγραφα της «Νίκης της Σαμοθράκης» θα κατασκευάσει η Ελλάδα

Στην κατασκευή δύο αντιγράφων στο πραγματικό του μέγεθος του αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης» θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στηριζόμενη στην τρισδιάστατη ψηφιοποίηση που έκανε το Μουσείο του Λούβρου.

Η σχετική συμφωνία οριστικοποιήθηκε σήμερα ύστερα από επικοινωνία που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης με το θεματοφύλακα του αγάλματος στο Μουσείο του Λούβρου.

Πρόθεση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι τα δύο αγάλματα να τοποθετηθούν, το πρώτο σε συμφωνία με το Δήμο Σαμοθράκης στο φυσικό του χώρο στο νησί της Σαμοθράκης και το δεύτερο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης σε συμφωνία με τον αντίστοιχο Δήμο.

«Η «Νίκη της Σαμοθράκης» αποτελεί ένα κορυφαίο σύμβολο όχι μόνο για τη Σαμοθράκη, τον Έβρο, την Περιφέρειά μας αλλά και για όλη τη χώρα.

Έχουμε σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά με παγκόσμια ακτινοβολία και επιρροές την οποία οφείλουμε να αναδεικνύουμε σε όλο το μέγεθός της αλλά και να τη φέρουμε και σε επαφή με το φυσικό μας χώρο και τους συμπολίτες μας» δήλωσε ο κ. Παυλίδης, μετά την επίτευξη της συμφωνίας.