ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η ΝASA ανακοίνωσε ότι βρέθηκε παγωμένο νερό και μπλε ουρανός στον Πλούτωνα! (Εικόνες, Βίντεο)

Νέα μεγάλη αποκάλυψη έγινε απο την ΝΑSA η οποία ανακοίνωσε ότι και στον μακρινό πλανήτη (σε πλανητοειδές υποβιβάσθηκε το 2006) Πλούτωνα βρέθηκε νερό σε μορφή πάγου αλλά και ότι διαθέτει μπλε ουρανό(!) αφήνοντας άφωνους τους επιστήμονες που αρχίζουν να βλέπουν ότι η εξάλωση της Ανθρωπότητας εν αρχή στο Ηλιακό Σύστημα είναι μεν δύσκολη για την ώρα αλλά εφικτή σε ένα σχετικά κοντινό μέλλον.

Στις 24 Αυγούστου 2006, ο Πλούτωνας εκδιώχθηκε από την ομάδα των πλανητών, τον «σκληρό πυρήνα» του Ηλιακού Συστήματος, και εξέπεσε στη νέα κατηγορία των «πλανητών νάνων». Για πολλούς επρόκειτο περί μιας καταφανούς αδικίας.

Η αποστολή New Horizons της NASA έγραψε ιστορία καθώς ανακάλυψε ότι ο μικρός αυτός πλανήτης παρά την απίστευτη παγωνιά του είναι εφικτό να κατοικηθεί διότι διαθέτει σε παγωμένη μορφή νερό.

Όταν ο αμερικανός αστρονόμος Κλάιντ Τόμπω ανακάλυψε τον Πλούτωνα το 1930, νόμιζε ότι είχε βρει τον περιβόητο Πλανήτη Χ: ένα υποθετικό, μακρινό σώμα του οποίου η βαρύτητα θα εξηγούσε τις παράξενες τροχιές του Ποσειδώνα και του Ουρανού.

Το νέο σώμα πήρε το όνομα του ρωμαϊκού θεού του Κάτω Κόσμου και αναγνωρίστηκε επίσημα τότε ως πλανήτης, διότι στους δυτικούς λαούς που στηρίζονται στην γερμανική μυθολογία και δοξασία η Κόλαση είναι παγωμένη και όχι καυτή!

Οι πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η NASA δέιχνουν έναν μπλε ουρανό να περιβάλλει τον Πλούτονα, καθώς και ολόκληρους παγετώνες νερού στους πόλους του.

Είχε προειδοποιήσει ο επικεφαλής της αποστολής New Horizons ότι θα υπάρξει μια πολύ “εντυπωσιακή ανακοίνωση".Ο Alan Stern περιέγραψε τον πλανήτη ως “alive”(ζωντανό) δημιουρώντας προσδοκίες για μια μεγάλη ανακοίνωση σήμερα.

Οι έγχρωμες φωτό για πρώτη φορά δείχνουν ένα βαθύ γαλάζιο να περιβάλλει τον Πλούτωνα!

"Ποιος θα περίμενε έναν μπλε ουρανό στην Ζώνη του Kuiper είναι πανέμορφος,” είπε ο Alan Stern ο επικεφαλής του New Horizons από το Southwest Research Institute (SwRI), Boulder, Colorado, στην δήλωσή του.

Το γαλάζιο των φωτογραφιών επιτρέπει στους επιστήμονες να κρίνουνακριβώς από τι δημιουργείται

"Αυτό το μπλε μας λέει για το μέγεθος και την σύσταση των σωματιδίων της ατμόσφαιρας" είπε ο επιστημονικός ερευνητής Carly Howett, επείσης από το SwRI.

"Ένας μπλε ουρανός προκύπτει από την διάθλαση του φωτός πάνω σε πολύ μικρά σωματίδια. Στην Γη αυτά τα σωματίδια είναι πολύ μικρά μόρια Αζώτου. Στον Πλούτωνα φάινονται μεγαλύτερα και μιάζουν με σωματίδια τα οποία αποκαλούμε "tholins."

Η ΝΑSA επίσης ανακοίνωσε ότι βρήκε μικρές περιοχές με πάγο πάνω στον πλανήτη, και τις συσχέτισαν με παγετόνες "κόκκινου" πάγου που είχαν δει στην επιφάνεια πρωτύτερα.

"Είμαι έκπληκτος που αυτό το παγωμένο νερό είναι κόκκινο" είπε η ελληνικής καταγωγής Silvia Protopapa, από την ομάδα του πανεπιστημίου του Maryland, College Park.

"Δεν καταλβαίνουμε ακόμα την σχέση μεταξύ του παγωμένου νερού και των κοκκινοπών χρωστικών "θολινίων" στην επιφάνεια του πλανήτη"

Το νερό εμανίζεται μόνο σε υψίπεδα "μεγάλες επιφάνειες του πλανήτη δεν δείχνουν να έχουν παγωμένο νερό" αναφέρει ο Jason Cook, του SwRI, "γιατί προφανώς είναι καλυμένο από κάτι άλλο, από κάποιους πιο πτητικούς πάγους στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.Προσπαθούμε να βρούμε γιατί εμφανίζεται όπου εμφανίζεται το νερό"

Μετά την αποκάλυψη ότι στον Άρη υπάρχει νερό, η NASA ανακοίνωσε σήμερα πως βρέθηκε στον Πλούτωνα νερό σε μορφή πάγου και «ουρανός» σε μπλε χρώμα.





Η ανακάλυψη του "κόκκινου" νερού πάντως εξιτάρει τους επιστήμονες καθώς τους οδηγεί στην ιδέα ότι ο Πλούτωνας μπορεί να έχει υγρούς ωκεανούς κάτω από την επιφάνειά του που να φιλοξενούν ζωή!










Πηγή