ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι Ρώσοι πλησιάζουν στα σύνορα προκαλώντας μεγάλη ταραχή στην Άγκυρα

Μεγάλη αναστάτωση προκαλούν στην Άγκυρα οι συνεχιζόμενες πληροφορίες που έρχονται από την Συρία, σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές επιχειρήσεις κατά των Τζιχαντιστών πλησιάζουν όλο και περισσότερο προς τα τουρκοσυριακά σύνορα, αλλάζοντας όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα στα οποία είχε στηριχτεί η πολιτική της Τουρκίας στο συριακό.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, τις ρωσικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στις περιοχές Χαμά και Χομς θα ακολουθήσουν επιχειρήσεις στην περιοχή του Χαλεπιού, δηλαδή όλο και πιο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Δεν αποκλείεται δηλαδή πολύ σύντομα οι Τούρκοι να δουν τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά και όχι μόνο, στην συνοριακή τους γραμμή.

Την μεγάλη τουρκική νευρικότητα από αυτές τις εξελίξεις προδίδει και η έκτακτη μέσα στα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 2/9, σύσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, με τον αρχηγό της ΜΙΤ, Hakan Fıdan, στην πολυτελή εξοχική έπαυλη του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, για την οποία δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες, αλλά προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι ανταποκρίσεις των Τούρκων ανταποκριτών από την Δαμασκό, όπως αυτή του Deniz Kahraman της εφημερίδας Aydınlık, αναφέρουν ότι το κλίμα έχει αλλάξει ριζικά στην συριακή πρωτεύουσα και ότι τώρα υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στο στρατόπεδο του Άσαντ που φαίνεται ότι κερδίζει σε όλα τα μέτωπα. Οι στόχοι των Ρώσων, όπως σημειώνεται, πλήττουν τις γραμμές επικοινωνίας των Τζιχαντιστών και προχωρούν ακόμα και στα αστικά κέντρα που ελέγχουν οι φανατικοί ισλαμιστές, για πρώτη φορά από την έναρξη του εμφυλίου.

Οι Τούρκοι βέβαια ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι δεν αρκούνται σε βομβαρδισμούς των Τζιχαντιστών αλλά βομβαρδίζουν ανεξέλεγκτα όλες τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Μετά από αυτόν τον πρώτο αιφνιδιασμό από τους Ρώσους, η Τουρκία με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να συντονίσει τις αντιδράσεις της με άλλες χώρες όπως ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Ιορδανία, αλλά οι εκτιμήσεις των Τούρκων παρατηρητών είναι πως οι Ρώσοι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι τις επιχειρήσεις τους χωρίς να… «ιδρώσει» το αυτί τους!

Όπως φαίνεται και σε αυτό το θέμα βρήκαν τον «μάστορα» τους!