ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ανακαλύφθηκε ένας παράξενος μορφολογικά δεινόσαυρος που ονομάστηκε… «Hellboy»

Παλαιοντολόγοι στον Καναδά ανακάλυψαν ίσως τον πιο αλλόκοτο στην όψη δεινόσαυρο.

Πρόκειται για ένα δεινόσαυρο με παράξενα κέρατα, πτυχωτές προεξοχές στο κεφάλι του, εξογκώματα και διάφορα άλλα… τερατώδη χαρακτηριστικά.

Κρανιακό… σύμπλεγμα

Το κρανίο του περίεργου δεινοσαύρου εντοπίστηκε σε ένα πολύ σκληρό ασβεστολιθικό πέτρωμα στις όχθες του ποταμού Όλντμαν του Καναδά.

Απαιτήθηκε εξαιρετικά επίπονη εργασία για να καταφέρουν οι ερευνητές να αποσπάσουν το κρανίο από το πέτρωμα. Το αποτέλεσμα όμως ήταν εντυπωσιακό αφού αποκαλύφθηκε ένα πραγματικά μοναδικό κρανίο.

Ο δεινόσαυρος που έλαβε την ονομασία Regaliceratops peterhewsi ήταν ένα τερατόμορφο ζώο με μικρότερα και μεγαλύτερα κέρατα σε διάφορα σημεία του κεφαλιού καθώς και διαφόρων ειδών «αγκάθια», οστέινες προεξοχές και εξογκώματα.

Οι ερευνητές του έδωσαν το παρατσούκλι «Hellboy» επειδή τα κοντόχοντρα κέρατα πάνω από τα μάτια του θυμίζουν τον ομώνυμο ήρωα των κόμικ αλλά και επειδή όπως λένε πέρασαν πραγματικά … κολασμένες ώρες προσπαθώντας να τον αποσπάσουν από ένα πέτρωμα «σκληρό σαν τον διάβολο».

Ο Hellboy έφτανε σε ύψος το 1,5 μέτρο, σε μήκος τα 5 μέτρα και ζύγιζε περίπου 1,5 τόνο. Οι παλαιοντολόγοι βρήκαν σχεδόν ολόκληρο το κρανίο, όχι όμως και τον υπόλοιπο σκελετό του ζώου. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Current Biology».


Ο δεινόσαυρος πήρε το όνομα του ήρωα των κόμικ και του σινεμά