ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αγόρι θυμάται προηγούμενη ζωή του σαν βουδιστής μοναχός

Ενώ η έννοια των προηγούμενων ζωών και η ιδέα ότι οι άνθρωποι μπορούν να θυμηθούν παλαιότερες ζωές τους , το φαινόμενο παραμένει ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο, με ερευνητές να έχουν αρκετά στοιχεία που να δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι περισσότερο από μια υπερδραστήρια φαντασία ενός παιδιού.

Ο Δρ Erlendur Haraldsson, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ, έχει διερευνήσει αρκετές περιπτώσεις παιδιών που θα μπορούσαν θεωρητικά να έχουν μνήμες από προηγούμενες ζωές τους.

Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Duminda Bandara Ratnayake ο οποίος γεννήθηκε το 1984 στη Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με το unexplained-mysteries, ο Ratnayake από την ηλικία των 3 ετών άρχισε να θυμάται με πολλές λεπτομέρειες την υποτιθέμενη προηγούμενη ζωή του, στην οποία όπως λέει ήταν βουδιστής μοναχός και δίδασκε σε ναό. Θυμόταν επίσης ακόμη και το θάνατο του, κάνοντας λόγο για έναν έντονο πόνο στο στήθος του.

Καθ όλη την παιδική του ηλικία ο Ratnayake έδειξε πολύ μικρό ενδιαφέρον για οτιδήποτε άλλο εκτός από να γίνει μοναχός και έδειχνε αξιοσημείωτη ηρεμία και εξυπνάδα για την ηλικία του, κάτι που τον έκανε να είναι σε θέση να απαγγείλει στίχους στην αρχαία γλώσσα των Σιναλέζων Βουδιστών που γνωρίζουν μόνο οι μοναχοί.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Δρ Haraldsson, ένας μοναχός στην περιοχή με το όνομα Mahanayaka Gunnepana, είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή, κάτι που συνδέεται με την περιγραφή του Ratnayake για τους πόνους στο στήθος.

Πολλές άλλες πτυχές της ζωής του μοναχού ταίριαζαν επίσης με λεπτομέρειες που το αγόρι είχε περιγράψει.

Ο Δρ Haraldsson τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν εξαιρετικά απίθανο το παιδί να είχε μάθει για τον μοναχό, είτε από την οικογένειά του είτε από οποιονδήποτε άλλον. «Ένα παιδί που μαθαίνει την αρχαία γλώσσα των Σιναλέζων Βουδιστών είναι πολύ περίεργο» είπε.

Αν τελικώς το αγόρι είναι πραγματικά η μετενσάρκωση του μοναχού Mahanayaka, παραμένει ένα μυστήριο.