ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Άλυτα μυστήρια του κόσμου – Το πλοίο φάντασμα και οι νεκροί πεζοπόροι

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία ταινία, σειρά ή βιβλίο με μυστήριο. Ίντριγκα και σασπένς για το τι θα γίνει στο τέλος κρατάνε το κοινό με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Τι γίνεται, όμως, όταν τα μυστήρια είναι μέρος της πραγματικής ζωής; Μάλλον τότε παύει να είναι και τόσο διασκεδαστικό.

Στο πέρασμα των χρόνων, οι άνθρωποι έχουν αντικρίσει ή μάθει για χιλιάδες περιστατικά που δεν έχουν καμία εξήγηση ή αιτία για την εμφάνιση τους, με τον κατάλογο να μεγαλώνει.

Όταν η επιστήμη δεν είναι σε θέση να τα εξηγήσει, οι εικασίες παίρνουν το λόγο με τους ανθρώπους να γίνονται ντετέκτιβ και να βγάζουν τρελές θεωρίες.

Τα μυστηριώδη γεγονότα που παραμένουν άλυτα είναι πολλά. Από αυτά θα σας παρουσιάσουμε δύο που μας αφήνουν με φόβο και δέος.

Πώς γίνεται κάτι τέτοιο να έχει συμβεί; Ίσως μια μέρα, αυτά να επιλυθούν. Αλλά μέχρι σήμερα η φαντασία για το τι έγινε μπορεί να οργιάσει.

Ανατριχιαστική είναι η ιστορία πίσω από το φορτηγό πλοίο «Ourang Medan». Ο ασυρματιστής αυτού εξέπεμψε SOS και ανέφερε πως όλοι οι επιβαίνοντες του είχαν πεθάνει. Λίγο αργότερο και πάλι μέσω του ασυρμάτου άρχισε να φωνάζει. Ενώ το σήμα χαλούσε, φώναξε «πεθαίνω».

Το πλήρωμα του «Silver Star», πλοίου που έσπευσε για βοήθεια, επιβιβάστηκε πάνω στο «Ourang Medan» και διαπίστωσε πως όλα τα πτώματα είχαν ανοιχτά τα μάτια τους, δείχνοντας σαν κάτι να τους είχε τρομοκρατήσει πριν πεθάνουν.

Επιπλέον, σε κανένα πτώμα δεν υπήρχε κάποιο ορατό σημάδι τραυματισμού. Καθώς η εξερεύνηση συνεχιζόταν ξαφνικά ξεσπάει, χωρίς λόγο και αιτία μια φωτιά στο πλοίο, αναγκάζοντας το πλήρωμα του «Silver Star» να το εκκενώσει πριν αυτό τελικά βυθιστεί.

Το μυστήριο, όμως, δεν σταματά εδώ! Το πλοίο ειδοποιεί την αμερικανική ακτοφυλακή η οποία ξεκινάει εκτεταμένες έρευνες για το πλοίο και του πού και σε ποιόν ανήκει. Αυτό που ανακάλυψε ήταν πως δεν υπήρχε τίποτα σχετικό με το πλοίο, ούτε σε ποιόν άνηκε, ούτε ποιος ήταν ο προορισμός του άλλα και ούτε αν υπήρξε ποτέ ένα τέτοιο πλοίο.

Η Αμερικανική ακτοφυλακή υπέθεσε πως το πληρώματα του φορτηγού πλοίου, που έσπευσε για βοήθεια, έλεγε ψέματα σχετικά με το περιστατικό, άλλα μετά από έρευνες και πολλές ανακρίσεις το πλήρωμα δεν αναιρούσε τα λεγόμενά του. Παρόλο αυτά οι Αμερικανική ακτοφυλακή ερεύνησε εξονυχιστικά τα Ολλανδικά αρχεία νηολόγησης πλοίων για να διαπιστώσουν για ακόμα μία φορά πως απλά δεν υπάρχει ένα τέτοιο πλοίο.

Τελικά τι έγινε εκείνη την μέρα στα στενά της Ινδονησίας; Κανείς δεν έχει απάντηση

Στο επόμενο μυστηριώδες συμβάν εμπλέκονται εννέα πεζοπόροι στα Ουράλια όροι το 1959. Η ομάδα αποτελείτο από ανθρώπους που ήταν πολύ έμπειροι επάνω στο αντικείμενο, αλλά η απουσία ενός μήνα έκανε τους κοντινούς τους ανθρώπους να ανησυχούν.

Ομάδα διάσωσης βρήκε τα σώματα των πεζοπόρων μόνο με τα εσώρουχα και τις σκηνές τους να είναι κομμένες από το εσωτερικό. Αν και φαινομενικά δεν έδειχναν κάποιο είδος πάλης είχαν εσωτερικά τραύματα και σπασμένα οστά.

Κανείς, μέχρι σήμερα, δεν ξέρει τι ακριβώς σκότωσε τους πεζοπόρους.

Πολλά είναι εκείνα τα μυστήρια, που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί και αφορούν εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων, μαζικούς θανάτους ζώων. Το εάν ποτέ θα βρεθεί απάντηση κανείς δεν το ξέρει. Μέχρι τότε πάρτε το ύφος του ντετέκτιβ και ανακαλύψτε πολλά από τα μυστήρια της γης.