ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Παλιές ιστορίες θυμάται η Ρωσία - Θα ερευνήσει αν οι ΗΠΑ «πάτησαν» στο φεγγάρι

Είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο στον καθένα ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι και πάλι τεταμένες. Από αυτό, μέχρι να ανοίξει ο φάκελος «πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι» απέχει πολύ.

Κι όμως, είναι στα σκαριά μία ρωσική έρευνα για την προσσελήνωση των Αμερικανών. Σε άρθρο στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο Βλαντιμίρ Μάρκιν, εκπρόσωπος της επίσημης κυβερνητικής Ερευνητικής Επιτροπής έγραψε ότι μία τέτοια έρευνα θα αποκάλυπτε νέα στοιχεία για τα ιστορικά διαστημικά ταξίδια.

Σύμφωνα με μία μετάφραση του άρθρου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Moscow Times, ο Μάρκιν υποστηρίζει ότι μία έρευνα για την εξαφάνιση του αυθεντικού υλικού από την πρώτη προσσελήνωση το 1969 αλλά και το πού βρίσκονται τα σεληνιακά πετρώματα που μεταφέρθηκαν στη Γη σε διάφορες αποστολές, είναι απαραίτητο να γίνει.

«Δεν λέμε ότι δεν πήγαν στο φεγγάρι και απλά έκαναν μία ταινία για αυτό. Αλλά όλα αυτά τα επιστημονικά αντικείμενα είναι κληρονομιά της ανθρωπότητας και η εξαφάνισή τους είναι απώλεια για όλους. Μία έρευνα θα αποκαλύψει τι συνέβη», ανέφερε ο Μάρκιν.

Το 2009, η NASA παραδέχθηκε ότι έσβησε τα αρχικά βίντεο από την πρώτη προσσελήνωση, μαζί με άλλες 200.000 ταινίες προκειμένου να κάνει οικονομία. Από τότε όμως, αποκατέστησε τα αντίγραφα, χρησιμοποιώντας άλλες πηγές όπως το CBS News και μάλιστα τώρα η NASA δηλώνει ότι η ποιότητα του υλικού είναι ακόμη καλύτερη.

Γιατί λοιπόν να γίνει τώρα η έρευνα; Κάπου εκεί χάνεται η λογική στο άρθρο του Μάρκιν, ο οποίος επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι οι αμερικανικές αρχές ξεπέρασαν το όριο ξεκινώντας μία τεράστια έρευνα διαφθοράς βάζοντας στο στόχαστρο εννέα αξιωματούχους της FIFA!

«Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ανακήρυξαν τους εαυτούς τους στους υπέρτατους κριτές για το διεθνές ποδόσφαιρο», γράφει. Αλλά δεν εξηγεί τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τον Νιλ Αρμστρονγκ και το πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι.