ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αίτηση εγγραφής στην Kου Kλουξ Kλαν από το 1921

Αίτηση εγγραφής στην Kου Kλουξ Kλαν από το 1921

Τυπωμένη από το Klu Klux Press, αυτή η αίτηση που χρονολογείται στα 1921, είχε ταχυδρομηθεί σε όσους οι φίλοι τους πίστευαν ότι είχαν προοπτικές να ενταχθούν στην οργάνωση.

Απάντησε ειλικρινά, βεβαίωσε δηλαδή ότι δεν είσαι της «έγχρωμης φυλής» και ότι πιστεύεις στις αρχές της αγνού αμερικανισμού και της λευκής υπεροχής.

Επίσης, αν είσαι μέλος κάποιας άλλης μυστικής, ανατριχιαστικής αδελφότητας που συγκεντρώνεται στο δάσος τα μεσάνυχτα μπορεί να βοηθήσει στη ένταξή σου…

«Η ίδρυση της Kου Kλουξ Kλαν στον μετεμφυλιοπολεμικό αμερικάνικο Νότο αποτελούσε εκείνη την εποχή μια αδήριτη ανάγκη απόδοσης δικαιοσύνης και επιβολής της τάξης.

Αργότερα, οι λόγοι ύπαρξής της έπαυσαν να υφίστανται και η οργάνωση αυτοδιαλύθηκε, για να επανιδρυθεί όμως άλλες δύο φορές εκφυλιζόμενη σταδιακά σε μια ουσιαστικά, εμπορικού τύπου ανώνυμη εταιρία η οποία, παρά τις κουκούλες και το μυστικιστικό τελετουργικό της, δεν αποτελεί παρά «σκιά και φάντασμα» της προκατόχου της που ίδρυσαν την παραμονή των Χριστουγέννων του 1865 στο Πουλάσκι του Τεννεσσή, έξι λευκοί Νότιοι αξιωματικοί»