ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Τουρκία: «Θα διαδώσουμε το όνομα του Αλλάχ – θα γίνουμε υπερδύναμη»

Οι στίχοι του νέου ύμνου της Τουρκίας αποκαλυπτικοί των σχεδίων της Άγκυρας

Ο «νέος ύμνος» της Τουρκίας παρουσιάστηκε στον πρόεδρο της χώρας Ρ.Τ. Ερντογάν στις 10 Απριλίου από την οθωμανική στρατιωτική μπάντα.

Η παρουσίαση έγινε κατά τη διάρκεια εγκαινίων του νέου τουρκικού «στρατηγικού ερευνητικού κέντρου» στο προάστιο Gölbaşı της Άγκυρας και συνθέτης και στιχουργός του ύμνου είναι ο πρώην πολιτικός Hasan Celal Güzel.

Τι το περίεργο θα μπορούσε να πει κανείς μέχρι εδώ.

Το περίεργο δεν είναι τίποτα άλλο από το ότι ο νέος αυτός ύμνος είναι αφενός μια πραγματική «ωδή» στον Ρ.Τ. Ερντογάν και αφετέρου στους στίχους του αποτυπώνεται ο μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας, μεγαλοϊδεατισμός ο οποίος μπορεί μεν να αγγίζει τα όρια του γελοίου, είναι όμως επικίνδυνος για χώρες που βρίσκονται σε μια τεράστια εσωτερική σύγχυση στο εσωτερικό και ταυτόχρονη συρρίκνωση σε όλα τα μεγέθη (δημογραφικό, οικονομία, ένοπλες δυνάμεις) που την διακρίνουν όπως η Ελλάδα.

«Ο αγώνας για μια νέα Τουρκία είναι το δικό μας κόκκινο μήλο» είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στους στίχους του ύμνου. Το «κόκκινο μήλο» είναι η «μυθική» τοποθεσία της τουρκικής γης κάπου στην κεντρική Ασία σύμβολο του παντουρκιμού.

Οι στίχοι του Güzel θεοποιούν τον Ερντογάν και μάλιστα πρώτο από άλλες ιστορικές φιγούρες οι οποίες αναφέρονται στον «ύμνο» όπως ο Αττίλας ο Ούνος, ο Oghuz Khagan, ο Αλπ Αρσλάν ή ο ιδρυτής της οθωμανικής Αυτοκρατορίας Οσμάν Α΄ κ.α.

«Δύο χιλιάδες και είκοσι τρία γινόμαστε 100 ετών

Στόχος μας πάλι μια μεγάλη Τουρκία

Είμαστε στην κούρσα για να γίνουμε παγκόσμια δύναμη

Η νέα Τουρκία είναι το δικό μας «κόκκινο μήλο»

Ο αρχηγός μας είναι ο Ρ.Τ. Ερντογάν

Αντλεί τη δύναμή του από τον Αλλάχ

Δύο χιλιάδες και εβδομήντα ένα, γινόμαστε χιλίων ετών

Στόχος μας να γίνουμε υπερδύναμη

Διασφαλίζουμε την ειρήνη στο σπίτι μας και την ειρήνη στον κόσμο

Η Νέα Τουρκία είναι το δικό μας «κόκκινο μήλο»

Ο αρχηγός μας είναι ο Ρ.Τ. Ερντογάν

Αντλεί τη δύναμή του από το έθνος

Atilla, Ouzhan, Gazi Alparslan

Osman Gazi, Fatih, Yavuz, Süleyman

Επίσης αναπαύεται εν ειρήνη Abdülhamid Han

Ο Gazi Ataturk είναι αυτός που ίδρυσε το τουρκικό κράτος

Ο άνθρωπος του έθνους είναι ο Ερντογάν

Αντλεί τη δύναμή του από το λαό

Αυτός ο νέος αιώνας θα είναι ο αιώνας των Τούρκων

Θα διαδώσουμε το όνομα του Αλλάχ

Χωρίς να παρεκκλίνουμε από τις διδαχές (σημ. ή το δρόμο) του προφήτη

Θα κτίσουμε τη Νέα Τουρκία

Ο αρχηγός μας είναι ο Ερντογάν

Αντλεί τη δύναμή του από το έθνος

Ιδρυτής της δημοκρατίας είναι ο μάρτυρας Μεντερές

Ο Τουργκούτ Οζάλ μας οδήγησε στη νέα εποχή

Ο τουρκικός λαός είναι πιστός σε εσένα Ερντογάν

Είσαι ο τελευταίος κρίκος της χρυσής αλυσίδας

Ο πρόεδρός μας είναι ο Ρ.Τ. Ερντογάν

Αντλεί τη δύναμή του πάντα από τον αγαπημένο του λαό

Ένα έθνος, μια σημαία, μια πατρίδα που μας ανήκει

Ένα κράτος η Τουρκία ανήκει στο έθνος μας

Για αδελφοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα

Στόχος μας μια νέα Μεγάλη Τουρκία

Αρχηγός μας ο Ερντογάν

Αντλεί τη δύναμή του πάντα από τον Αλλάχ».

Κάπως έτσι τελειώνει ο νέος τουρκικός ύμνος. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται να αποτελέσει όντως τον νέο τουρκικό ύμνο αλλά τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ αλλά και από ξένα τα οποία δίνουν μια διαφορετική «χροιά»

Η μετάφραση είναι βέβαια από τα αγγλικά και όπως είναι φυσικό κάποια από τα νοήματα ενδέχεται να είναι διαφορετικά, αλλά δύο είναι τα κύρια σημεία που καταδεικνύονται από αυτό: Πρώτο η μεγαλομανία του Ερντογάν και δεύτερο τα σχέδια της Τουρκίας για εξάπλωση σε ανατολή και δύση.

Μάλιστα ο στίχος που μιλά για την εξάπλωση του ονόματος του Αλλάχ, χωρίς να παρεκκλίνει από τις διδαχές του προφήτη (κύριο χαρακτηριστικό της ιδεολογίας της ISIS που θεωρεί ότι αντιπροσωπεύει τον «ορθόδοξο» ισλαμισμό) είναι χαρακτηριστικό του ισλαμικού και του τουρκικού ιμπεριαλισμού, όπως και όλα αναφέρονται για την «υπερδύναμη Τουρκία» αλλά και για την εξάπλωσή της στην κεντρική Ασία στο «κόκκινο μήλο».

Στην περιοχή ανήκουν οι χώρες Καζακστάν, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, και Τουρκμενιστάν που η Τουρκία θεωρεί ως αδελφές χώρες με συμπαγείς τουρκόφωνους πληθυσμούς των οποίων θέλει να γίνει το κέντρο σε ένα νέο παντουρκικό έθνος, κάτω από «μια σημαία».

Δυστυχώς για την Ελλάδα η ιστορία την έχει φέρει να συνορεύει με αυτή τη χώρα έχοντας υποστεί τόσα δεινά. Τα κύματα των λαθρομεταναστών, που έρχονται από την Τουρκία βέβαια δεν είναι τυχαία κίνηση. Εντάσσονται και αυτά στο γενικότερο σχέδιο του πανισλαμισμού με την Τουρκία του Ερντογάν ως «εγγυήτρια» δύναμη.

Δεν είναι επίσης τυχαίες άλλωστε οι συνεχείς οχλήσεις του Ερντογάν προς τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη δημιουργία τζαμιών στην Αθήνα.

Δυστυχώς η Ελλάδα αυτή την περίοδο περνά μια πρωτοφανή κρίση συμπεριλαμβανημένης και της ιδεολογικής για το ποια Ελλάδα θέλουμε, και αν συνεχίσει έτσι, τότε η υποταγή της και η δορυφοριοποίησή της στην «υψηλή Πύλη» είναι θέμα χρόνου.

Και αν είναι έτσι το ερώτημα είναι: Μια γενιά Ελλήνων την ελευθέρωσε. Μια άλλη θα την υποδουλώσει ξανά;