ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ναυαγός βρέθηκε μετά από 66 ημέρες

Με σενάριο ταινίας μοιάζει η ιστορία του Αμερικανού ιστιοπλόου Λούις Τζόρνταν, ο οποίος επί 66 ημέρες θεωρείτο αγνοούμενος, έχοντας χαθεί σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Βόρειας Καρολίνα.

Ο 37χρονος Τζόρνταν περιπλανήθηκε για περισσότερο από δύο μήνες στη θάλασσα και τελικά μόλις χθες περισυνελέγη σώος από ένα γερμανικό δεξαμενόπλοιο, 200 μίλια από τις ακτές της Β. Καρολίνας.

Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί στις Αρχές στις 29 Ιανουαρίου και, όπως είπε στην οικογένειά του,επέζησε τρώγοντας ωμά ψάρια που έπιανε με τα χέρια του και πίνοντας το νερό της βροχής, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Εντοπίστηκε πάνω στο κατεστραμμένο ιστιοπλοϊκό του από το υπό γερμανική σημαία δεξαμενόπλοιο Houston Express και περισυνελέγη.

Στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Νόρφολκ της Βιρτζίνια με ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής. Ο πατέρας του, ο Φρανκ Τζόρνταν, δήλωσε στο CNN ότι δεν γνωρίζει πώς καταστράφηκε το ιστιοπλοϊκό του γιου του.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, μετέδωσαν ότι το σκάφος του ανατράπηκε και ο Λούις Τζόρνταν εντοπίστηκε από το δεξαμενόπλοιο καθισμένος πάνω στο κύτος του ιστιοπλοϊκού.

Ο πατέρας του είπε στο CNN ότι ποτέ δεν εγκατέλειψε τις ελπίδες του να βρεθεί ζωντανός ο Λούις, παρότι ήταν άπειρος ιστιοπλόος.

«Γνώριζα ότι το σκάφος του ήταν καλό και αξιόπιστο. Ένιωθα ότι το σκάφος του θα τον κρατούσε στη ζωή, επομένως ανησυχούσα πολύ γιατί δεν είναι έμπειρος ιστιοπλόος» ανέφερε.

Ο Λούις είχε αποπλεύσει από τη μαρίνα όπου ήταν αγκυροβολημένο το σκάφος του «για να πάει να ψαρέψει», είπε ο πατέρας του και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πώς κατέληξε να απομακρυνθεί τόσο πολύ.

«Τον πήρα τηλέφωνο κάποια στιγμή μερικές μέρες αργότερα… και βρισκόταν λίγα μίλια ανοικτά των ακτών…» δήλωσε ο Φρανκ Τζόρνταν συμπληρώνοντας ότι η θρησκευτική πίστη του γιου του και η «γερή σωματική του διάπλαση» τον κράτησαν στη ζωή.

«Μου είπε στο τηλέφωνο ότι προσευχόταν συνέχεια, επομένως θεωρώ ότι αυτό τον συντηρούσε» τόνισε.

Εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αποτυπώνουν τα πρώτα λεπτά έπειτα από τη διάσωσή του: Ο Tζόρνταν εμφανίζεται εξαντλημένος αλλά και ανακουφισμένος να κατεβαίνει από το ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής και να περπατά στον δρόμο έτοιμος να συναντήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, έπειτα από απουσία 66 ημερών.