ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Είναι αυτή η πρώτη παγκόσμια... selfie; Πάντως είναι η πιο ακριβή!

Η σημαντική φωτογραφία χρονολογείται στη δεκαετία του 1850!

Μια αυτοπροσωπογραφία που τραβήχτηκε από τον πρωτοποριακό φωτογράφο Oscar Rjelander, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη selfie στον κόσμο και πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 70.000 βρετανικών λιρών.

Η σημαντική φωτογραφία, η οποία χρονολογείται γύρω στα 1850, προηγείται της... σύγχρονης τρέλας για περίπου 200 χρόνια πριν!

Η εικόνα ανακαλύφθηκε σε ένα δερματόδετο βιβλίο το οποίο περιελάμβανε περίπου 70 εκτυπώσεις του διάσημου Σουηδού καλλιτέχνη.

Όταν ο τωρινός ιδιοκτήτης του άλμπουμ πήγε σε οίκο δημοπρασιών, είπε ότι δεν είχε καμία ιδέα για την πραγματική αξία του βιβλίου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, περίμενε ότι θα βγάλει γύρω στις 100 λίρες.

Ο Rejlander, ο οποίος ξεκίνησε ως ζωγράφος πορτρέτων πριν μεταπηδήσει στη φωτογραφία, έγινε γνωστός για το φωτομοντάζ στις εκτύπωσεις του.

Παρά το γεγονός ότι μεμονωμένες εκτυπώσεις του έχουν εμφανιστεί στην αγορά κατά το παρελθόν, το συγκεκριμένο άλμπουμ πιστεύεται ότι είναι το πρώτο έργο του που πουλήθηκε ποτέ σε κοινό και μάλιστα έναντι 70.000 λιρών!

Δείτε την πρώτη... selfie!