ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Κόβεντρι: Μυστήριο με νέο αγρογλυφικό στο χωριό των Ναϊτών

Ένα νέο μυστηριώδες αγρογλυφικό στο Κόβεντρι, ανακάλυψε σε δορυφορικούς χάρτες ένας… αετομάτης ιστορικός, ερευνώντας το θρύλο των Ναϊτών Ιπποτών.

«Έψαχνα στο Temple Balsall (σ.σ. χωριό όπου ιδρύθηκε το τάγμα των Ναϊτών πριν από 1.000 χρόνια) για το ναό των Ιπποτών και παρατήρησα το σπειροειδές σχήμα», ανέφερε ο ερευνητής Chris McCauley, συμπληρώνοντας: «Κοίταξα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα πως λίγα μόλις εκατοντάδες μέτρα, μακριά υπήρχε ένα ακόμη αγρογλυφικό. Το μόνο που ξέρω είναι πως πρόκειται για ένα γνήσιο ανεξερεύνητο αρχαιολογικό μυστήριο».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το 2011 είχε ανακαλυφθεί στην περιοχή ένα 16άκτινο αστέρι γύρω από έναν ήλιο. Πολλοί πίστευαν ότι είχε κάποια θρησκευτική και πνευματική σημασία, λόγω του σχήματος λωτού και της ομοιότητάς του με το «Σταυρό του Αγίου Ιωάννη». Οι ερευνητές κατήγγειλαν τότε ότι οι Αρχές τούς απαγόρευσαν να επισκεφτούν το χώρο, κοντά σε μια παλιά βάση του στρατού, ενώ όλες οι δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο σχετικά με το αγρογλυφικό διαγράφηκαν μυστηριωδώς…