ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η Nasa λέει ότι ο "εξωγηίνος" στο φεγγάρι ήταν απλά σκόνη - Φυσικά χωρίς αποδείξεις (Βίντεο)

Πεζή όπως αναμενόταν είναι τελικά η εξήγηση που δόθηκε από τη NASA για τη σκιά που καταγράφηκε στο φεγγάρι τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ η φιγούρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλή «σκόνη ή σκιά στο αρνητικό του φιλμ που κατέγραψε την εικόνα τη δεδομένη στιγμή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της NASA η φωτογραφία τραβήχτηκε είτε από την αποστολή Apollo 15 ή την αντίστοιχη με αριθμό 17 πριν από περίπου 41 ή 42 χρόνια (σ.σ. το 1971 ή το 1972).

«Η πιο πιθανή εξήγηση που μπορεί να δώσω είναι ότι κάτι βρίσκεται στην επιφάνεια του φιλμ. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τις προ-ψηφιακές εποχές όταν κάθε κακό πράγμα μπορούσε να συμβεί στα φιλμ» εξήγησε ο Νοά Πετρό. Φυσικά πρόκειται περί αυθαίρετης βολικής ερμηνείας που στηρίζεται σε φράσεις του στιλ "μου φαίνεται", "νομίζω" και άλλα ωραία. Και όμως αυτοί οι οργανισμοί θεωρούνται έγκυροι και έντιμοι εκ των προτέρων με μόνη απόδειξη επειδή έτσι το λένε.

Τελικά "αποδείχθηκε" ότι η εικόνα αυτή ήταν ένα ακόμη παράδειγμα παρειδωλίας, που ορίζεται ως το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο. Φυσικά πρόκειται περί πολύ βολικής "Απόδειξης".


Πηγή