ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Παγκόσμιο ΣΟΚ! Η Ολλανδία θα επιτρέπει την “καλλιέργεια” εμβρύων για έρευνα…

Το πράσινο φως για την «καλλιέργεια» ανθρώπινων εμβρύων εντός εργαστηρίου δίνει το δικαίωμα στις εταιρίες να τα χρησιμοποιούν σε περιορισμένου ερευνητικούς τομείς. Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές βασίζονται σε παροχή μικρού αριθμού εμβρύων από κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Η απαγόρευση της “καλλιέργειας” εμβρύων έχει εμποδίσει αρκετά την έρευνα, τα αποτελέσματα των οποίων θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις για την αντιμετώπιση ασθενειών», υπογράμμισε η κυβέρνηση της χώρας σε ανακοίνωσή της.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση τονίζει πως θα ισχύουν αυστηροί περιορισμοί και κανόνες σχετικά με την καλλιέργεια εμβρύων. Επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τις ιατρικές τεχνικές που έχουν σχέση με την τεχνητή αναπαραγωγή.

Μάλιστα μέχρι τώρα ισχύει στη χώρα ο κανόνας των 14 ημερών. Όλα δηλαδή τα καλλιεργημένα έμβρυα πρέπει να καταστρέφονται μετά από διάστημα δύο εβδομάδων.

Όλες αυτές οι πληροφορίες έχουν ανοίξει πολλές κουβέντες περί κανόνων ηθικής, οι οποίοι πρέπει να θεσπιστούν στα εργαστήρια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα αλλάζουν ταχύτατα.

Πηγή: voicenews