ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η Κίνα βάζει τα γυαλιά στο Ντουμπάι: Σχεδιάζει πύργους ψηλότερους κι από το Μπουρτζ Χαλίφα

Η Κίνα φαίνεται πώς κρατάει ακόμη τις φιλοδοξίες της ψηλά. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την παύση της κατασκευής του πύργου 838 μέτρων στη Changsa στην κεντρική Κίνα, οι αρχιτέκτονες έχουν αποκαλύψει τα σχέδια τους να χτίσουν κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Με ύψος σχεδόν 1 χιλιόμετρο, το μεγαλύτερο από τα δύο Phoenix Towers που σχεδιάζουν να χτίσουν στην Γουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και το Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το 2017/2018.

Οι πύργοι θα είναι επίσης τρελά φουτουριστικοί στολισμένοι με.. πλανήτες και εξαιρετικά φιλικοί προς το περιβάλλον... και ροζ.

Οπως αναφέρει η Λόρι Τσέτγουντ από το ομώνυμο αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας στο CNN: «Οι πύργοι θα είναι ροζ, αντιπροσωπεύοντας τα θεαματικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος στην περιοχή»

Σχεδιασμένος για στέκεται σε ένα νησί σε μια λίμνη, ο μεγαλύτερος από τους πύργους θα είναι 172 μέτρα (564 πόδια) ψηλότερος από τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι.

Το πρόγραμμα ωστόσο εξακολουθεί να αναμένει την τελική έγκριση της κυβέρνησης.