ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αναζητάτε δουλειά; Αυτές είναι οι χειρότερες χώρες στον κόσμο για τους εργάτες

Μια νέα έκθεση από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ITUC), μια παγκόσμια οργάνωση συνδικάτων σε όλο τον κόσμο , ρίχνει φως σχετικά με την κατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε 139 χώρες.

Με βάση τον Γενικό Δείκτη Δικαιωμάτων του 2014, η ITUC αξιολόγησε 97 διαφορετικούς παράγοντες σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων , όπως η δυνατότητα να ενταχθούν σε συνδικάτα, η πρόσβαση σε νομική προστασία και η προστασία από βίαιες συνθήκες. Η ομάδα κατατάσσει κάθε χώρα σε μια κλίμακα από το 1 (την καλύτερη προστασία) έως το 5 (τη χειρότερη προστασία) και δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο 5.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι σε τουλάχιστον 35 χώρες, οι εργαζόμενοι έχουν συλληφθεί ή φυλακιστεί ως μια τακτική για να καμφθούν οι απαιτήσεις τους για δημοκρατική μεταχείρηση, αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας και ασφάλεια. Σε τουλάχιστον εννέα χώρες, η δολοφονία και η εξαφάνιση χρησιμοποιούνται τακτικά για τον εκφοβισμό των εργαζομένων.

Η Δανία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει επιτύχει ένα τέλειο σκορ, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα τηρεί και τους 97 δείκτες των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι ΗΠΑ, βρίσκεται στο 4 με την ένδειξη «συστηματικές παραβιάσεις» και «σοβαρές προσπάθειες συντριβής της συλλογικής φωνής των εργαζομένων.»

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η παγκόσμια κατάταξη. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις αντιπροσωπεύουν χειρότερη προστασία για τους εργαζόμενους. Η βαθμολογία των 5+ σημαίνει ότι οι δραστικές συγκρούσεις, όπως εκείνες στη Συρία ή το Σουδάν, μπλοκάρουν κάθε νομική προστασία για τους εργαζόμενους.