ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αποστολή αυτοκτονίας το ταξίδι στον Άρη για τους Μουσουλμάνους (Βίντεο)

Απαγορευμένο ταξίδι αποτελεί για τους Μουσουλμάνους η μετάβασή τους στον Άρη, όπως τη σχεδιάζει ολλανδική εταιρία, βάσει του σχεδίου Mars 1.

Ιμάμηδες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέδωσαν ανώτερη θρησκευτική εντολή(φάτουα), με την οποίαν θεωρούν τον εποικισμό του κόκκινου πλανήτη, ως πράξη αντίθετη με τις προσταγές του Κορανίου.

Ο Χαλίντ Αλ Τζαϊντί πολίτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει εκδηλώσει την επιθυμία να πάει, αλλά τώρα το ξανασκέφτεται.

«Από τότε που ήμουν παιδί είχα εμμονή με την εξερεύνηση και τα ταξίδια. Αλλά συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι τα πάντα εδώ στη Γη έχουν ήδη ανακαλυφθεί όσον αφορά στο έδαφος. Πιστεύω ότι θα έχουν έναν πολύ καλό λόγο για να εκδώσουν αυτήν την φάτουα, αλλά ακόμη το σκέφτομαι. Είναι κάτι που πρέπει να λάβω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν» δηλώνει ο Χαλίντ Αλ Τζαϊντί, επίδοξος ταξιδιώτης στον Άρη.

Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων απαγορεύει την αυτοκτονία κι η αποστολή στον Άρη εκτιμάται ως “αυτοκτονική”, όπως εξηγεί ο μεγάλος μουφτής στο Ντουμπάι.

«Εάν πάει στον Άρη για να φέρει επιστημονικά επιτεύγματα στην ανθρωπότητα κι επσιτρέψει με ασφάλεια, αυτό αναμφίβολα επιτρέπεται από την θρησκεία. Αλλά αν η επιστημονική πρόοδος συντελείται μέσω της καταστροφής κα του ολέθρου τότε η επιστήμη δεν θα πρέπει να προοδεύει βασισμένη στην ανθρώπινη καταστροφή» υποστηρίζει ο μέγας μουφτής, Δρ. Αχμέντ Αμπντούλ Αζίζ Αλ Χαντάντ.

«Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν αυτό το ταξίδι έχει οποιαδήποτε επιστημονική αξία. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να έχει ως κίνητρο να εξάψει την φαντασία, κάτι που συμμερίζονται όλες οι θρησκείες του κόσμου» μεταδίδει από το Ντουμπάι ο ανταποκριτής του euronews, Φρανσουά Σινιάκ.