ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Obamacare: Τα τρία μεγάλα ψέματα για τις αμβλώσεις

Ο Νόμος περί Προσιτής Υγειονομικής Φροντίδας ( Affordable Care Act) των Η.Π.Α ή εν συντομία Obamacare έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του κινήματος των υπέρμαχων του δικαιώματος στη ζωή (pro-life movement). Και αυτό γιατί ενώ ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama δεσμεύθηκε ότι ο Νόμος δεν θα καλύπτει την διενέργεια εκτρώσεων, αυτό φαίνεται ότι ανατρέπεται εντελώς σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα:

Ψέμα Νούμερο 1:

“Ο Νόμος διατηρεί τους υφιστάμενους περιορισμούς της Τροπολογίας Hyde που ρυθμίζει την πολιτική των αμβλώσεων και επεκτείνει τους συγκεκριμένους περιορισμούς και στις νέες συνδιαλλαγές μέσω ασφαλιστικών συμβολαίων υγείας” (Εκτελεστικό Διάταγμα 13535 του Προέδρου Obama ).

Στον δημόσιο διάλογο που ακολούθησε την κατάρτιση του κειμένου του Νόμου Περί Προσιτής Υγειονομικής Φροντίδας οι Αμερικανοί πολίτες έλαβαν την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Πρόεδρο των Η.Π.Α, συμπεριλαμβανομένης και σχετικής ομιλίας του σε κοινή συνεδρίαση με το Κογκρέσο τον Οκτώβριο του 2009, ότι «υπό το προτεινόμενο Νόμο, δεν θα δαπανηθούν «ομοσπονδιακά δολάρια» (εννοώντας χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων) για την χρηματοδότηση των αμβλώσεων».. Σε ένα 11ωρο μαραθώνιο ψεύδους με στόχο να πειστούν οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου – και μέλη του κινήματος υπέρ της ζωής – ώστε να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο ο Obama εξέδωσε Εκτελεστικό Διάταγμα που ανέφερε ότι «ο Νόμος περί Προσιτής Υγειονομικής Φροντίδας διατηρεί τους υφιστάμενους περιορισμούς της Τροπολογίας Hyde που ρυθμίζει την πολιτική των αμβλώσεων και επεκτείνει τους συγκεκριμένους περιορισμούς και στις νέες συνδιαλλαγές μέσω ασφαλιστικών συμβολαίων υγείας».

Ο περιβόητος πλέον ισχυρισμός του Προέδρου Obama “εάν σας αρέσει το ασφαλιστικό σας συμβόλαιο μπορείτε να το διατηρήσετε” έχει χαρακτηριστεί ως το ψέμα της χρονιάς από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Ο πυρήνας της Τροπολογίας Hyde αποτελείται από δύο κύρια μέρη. Απαγορεύει την χρηματοδότηση/κάλυψη της άμβλωσης για κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο που περιλαμβάνει σχετικό πεδίο εξαιρουμένων των περιπτώσεων βιασμού, αιμομιξίας ή/και περιπτώσεων όπου τίθεται σε κίνδυνο η ζωή της μητέρας. Όμως, οι Αμερικανοί πολίτες ανακαλύπτουν μέρα με τη μέρα ότι εξαπατήθηκαν..

Η εφαρμογή του Νόμου Obamacare και οι υλοποιούμενες συνδιαλλαγές βάσει των ασφαλιστικών συμβολαίων υγείας αποδεικνύουν ότι πολλά ασφαλιστικά πακέτα επιδοτούν τις αμβλώσεις κατ’απαίτηση (abortion-on-demand). Σε ένα πρόσφατο παράδειγμα, τα προκαταρκτικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο που υλοποιείται στο σύστημα φροντίδας υγείας του Connecticut καλύπτει περιπτώσεις αμβλώσεων κατ’απαίτηση. Σε ακόμη πιο πρόσφατο παράδειγμα, έγινε γνωστό ότι 103 από τα 112 ασφαλιστικά συμβόλαια για τα Μέλη του Κογκρέσου και του προσωπικού που εργάζεται στο Κογκρέσο συμπεριλαμβάνουν την «επιλεκτική κάλυψη των αμβλώσεων». Μόλις 9 από τα 112 συγκεκριμένα ασφαλιστικά «πακέτα» αποκλείουν την επιλεκτική κάλυψη των αμβλώσεων.

Ψέμα Νούμερο 2:

Οι πληροφορίες σχετικά με το ποιο ασφαλιστικό πακέτο καλύπτει τις περιπτώσεις αμβλώσεων υπό τον Νόμο Obamacare «είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο.. είναι διαθέσιμες..». (Υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Kathleen Sebelius)

Για αρκετούς μήνες τα κορυφαία μέλη του κινήματος υπέρ του δικαιώματος στη ζωή επιδίωξαν να αποσαφηνίσουν μέσω κατάλληλων πληροφοριών ποια ασφαλιστικά συμβόλαια του Νόμου Obamacare καλύπτουν τις περιπτώσεις αμβλώσεων. Μάταια όμως, καθώς οι πληροφορίες ήταν μη-διαθέσιμες, και σε αρκετές περιπτώσεις αποσπασματικές και μη-διευκρινιστικές. Οι Αμερικανοί πολίτες και φορολογούμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν εάν και εφόσον ο Νόμος Obamacare στον οποίο πρόκειται να υπαχθούν συμπεριλαμβάνει και τις πρακτικές των αμβλώσεων. Όμως, η υπουργός Υγείας Kathleen Sebelius παραμένει απρόθυμη να διανείμει περισσότερες πληροφορίες και να ενημερώσει την αμερικανική κοινή γνώμη, ακόμη και μετά από σχετικές πολιτικές πιέσεις.

Ψέμα Νούμερο 3:

“Στο νομοσχέδιο της Γερουσίας [που κατόπιν ψηφίσθηκε σε νόμο], εάν λαμβάνετε Ομοσπονδιακή επιδότηση για να αγοράσετε ασφάλιση, και αν η ασφαλιστική κάλυψη χρηματοδοτεί και τις αμβλώσεις, η ασφαλιστική εταιρεία θα πρέπει να σας χρεώσει ξεχωριστά, και θα πρέπει να πληρώσετε από ίδιους πόρους – ώστε να καλυφθείτε.” (Γερουσιαστής Ben Nelson (NE), Δεκέμβριος. 24, 2009)
Πηγή