Απίστευτο: Πως με μία μόνο κουταλιά ελαιόλαδο μπορείτε να ηρεμήσετε τα κύματα σε μια λίμνη [Βίντεο]
Καθηγητής του Χάρβαρντ δείχνει πώς να ηρεμήσετε το νερό σε μία λίμνη με μία κουταλιά ελαιόλαδο.
Σε ένα νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ένας λέκτορας του Χάρβαρντ διεξάγει ένα πολύ απλό μα ιδιαίτερα εντυπωσιακό πείραμα, αποδεικνύοντας ότι μια μόνο κουταλιά ελαιόλαδου αρκεί για να εξαφανίσει το ελαφρύ κυματάκι και μάλιστα σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων!
Το λάδι απλώνεται γρήγορα στην επιφάνεια του νερού, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα πάχους μόλις ενός μορίου, το οποίο εμποδίζει τον άνεμο να δημιουργήσει κύματα.
Ο Δρ. Greg Kestin, λέκτορας φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δημοσίευσε το βίντεο στο YouTube πριν από αρκετούς μήνες, ωστόσο σήμερα αναδημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Daily Mail και από άλλα διεθνή ΜΜΕ, συγκεντρώνοντας χιλιάδες views.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το φαινόμενο αυτό συμβαίνει επειδή τα μόρια του λαδιού έχουν δύο πόλους. Ο ένας έλκεται από το νερό και έτσι αναποδογυρίζει προς το μέρος του ενώ ο άλλος απωθείται και μένει στην επιφάνεια. Όταν λοιπόν βάζεις λάδι μέσα στο νερό, κάθε μόριο εκτελεί την παραπάνω κίνηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το πολύ λεπτό στρώμα που «σβήνει» τα κύματα.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με την αναλυτική εξήγηση του λέκτορα:
Σε ένα νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ένας λέκτορας του Χάρβαρντ διεξάγει ένα πολύ απλό μα ιδιαίτερα εντυπωσιακό πείραμα, αποδεικνύοντας ότι μια μόνο κουταλιά ελαιόλαδου αρκεί για να εξαφανίσει το ελαφρύ κυματάκι και μάλιστα σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων!
Το λάδι απλώνεται γρήγορα στην επιφάνεια του νερού, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα πάχους μόλις ενός μορίου, το οποίο εμποδίζει τον άνεμο να δημιουργήσει κύματα.
Ο Δρ. Greg Kestin, λέκτορας φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δημοσίευσε το βίντεο στο YouTube πριν από αρκετούς μήνες, ωστόσο σήμερα αναδημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Daily Mail και από άλλα διεθνή ΜΜΕ, συγκεντρώνοντας χιλιάδες views.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το φαινόμενο αυτό συμβαίνει επειδή τα μόρια του λαδιού έχουν δύο πόλους. Ο ένας έλκεται από το νερό και έτσι αναποδογυρίζει προς το μέρος του ενώ ο άλλος απωθείται και μένει στην επιφάνεια. Όταν λοιπόν βάζεις λάδι μέσα στο νερό, κάθε μόριο εκτελεί την παραπάνω κίνηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το πολύ λεπτό στρώμα που «σβήνει» τα κύματα.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με την αναλυτική εξήγηση του λέκτορα:
Πηγή: apocalypsejohn