ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Γιατί ενώ οι ΗΠΑ «σπρώχνουν» δισ. στις Κολομβιανές αρχές στη μάχη κατά των καρτέλ κοκαΐνης, αυτά δεν εξαρθρώνονται (Βίντεο)

Τα πράγματα δεν προδιαγράφονται και τόσο καλά για τους ναρκέμπορους της Κολομβίας ή τουλάχιστον όχι τόσο καλά όσο στο ένδοξο παρελθόν: οι εξαγωγές κοκαΐνης έχουν «πέσει», αντιστοιχώντας στο 2.5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας. Παρ' όλα αυτά, πρόκειται ακόμη για πολύ κερδοφόρα επιχείρηση που αποφέρει περί τα 8 δισ. δολάρια ετησίως... Την τελευταία δεκαετία, οι ΗΠΑ έχουν «σπρώξει» πολλά δισ. δολάρια στον κολομβιανό στρατό για την καταπολέμηση του δικτύου παρασκευής και διακίνησης κοκαΐνης: μόνο μέσα στο 2012 οι κολομβιανές αρχές εντόπισαν και κατέστρεψαν 2.356 εργαστήρια παρασκευής «αγγελόσκονης», καταφέρνοντας ένα καίριο πλήγμα στη βιομηχανία παραγωγής παράνομων ουσιών της πιο επικίνδυνης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ωστόσο, Η ανάγκη είναι η μητέρα της εφεύρεσης, πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση των εγχώριων παρασκευαστών και διακινητών κοκαΐνης, οι οποίοι βρίσκουν διαρκώς νέους δημιουργικούς τρόπους διατήρησης της εκροής προϊόντος και εισροής κέρδους.

Σαν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι: όσο οι αρχές εξαρθρώνουν, τα καρτέλ προσαρμόζονται και εξελίσσονται.

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό βίντεο του ιστότοπου Vocativ.com που ακολουθεί:


Πηγή