ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Άκης Τσελέντης : Εκτιμώ πως ήταν ο κύριος σεισμός – Είχαμε σήματα εδώ και δύο μήνες στο σταθμό της ομάδας ΒΑΝ στον Πύργο

Την εκτίμηση πως ο σεισμός των 6 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός διατύπωσε μιλώντας... στους patrastimes o καθηγητής σεισμολογία τους Πανεπιστημίου Πατρών και συνεργάτης της ομάδας ΒΑΝ Άκης Τσελέντης. Ο κ. Τσελέντης αποκάλυψε πως ο σταθμός της ομάδας ΒΑΝ στον Πύργο είχε λάβει σήματα για μεγάλο σεισμό στην περιοχή εδώ και δυο μήνες τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ευτυχώς που έγινε και ήταν 6 Ρίχτερ». Ο καθηγητής σεισμολογίας μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο πρόσθεσε πως «είναι ευτύχημα που είναι καλά δομημένο το νησί, αλλιώς θα είχαμε τραγωδία». Οι ζημιές τόνισε ο κ. Τσελέντης είναι ιδιαίτερα μεγάλες ενώ επί τόπου σπεύδει με ελικόπτερο για την ομάδα ΒΑΝ ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως ανέφερε στους patrastimes. Ο κ. Τσελέντης είχε ο ίδιος τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη και με τον κ. Μιχελάκη ενώ εξέφρασε την αγωνία του για την εγκαταλείψη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.