ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι ΗΠΑ σε αρκτική δίνη με θερμοκρασίες έως -56 βαθμούς Κελσίου

Στον πάγο βρίσκονται κυριολεκτικά οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς το κύμα ψύχους που έχει έρθει από την Αρκτική έχει καταβαραθρώσει τις θερμοκρασίες σε επίπεδα έως 56 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες, στη δημόσια διοίκηση, αλλά και στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων και ειδικότερα εκείνων που δεν έχουν στέγη. Τέσσερις τουλάχιστον άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σχολεία και επιχειρήσεις ειδικά σε κεντροδυτικές Πολιτείες έχουν παραμείνει κλειστά. Η αρκτική δίνη θα επηρεάσει περίπου τη μισή γεωγραφική επιφάνεια των ηπειρωτικών ΗΠΑ έως και την Τρίτη.

Η Μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε θερμοκρασίες στους -23 βαθμούς στο Μπίσμαρκ της Β. Ντακότα, -29,5 στην πόλη Ντάλουθ της Μινεσότα ενώ οι παγωμένοι άνεμοι μπορούν να φθάσουν σε απίστευτα νούμερα ψύχους όπως -45,5, 51 ή και-56.7 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι χθες είχαν ακυρωθεί 4000 πτήσεις, ενώ 7500 αεροπορικά δρομολόγια ολοκληρώθηκαν με καθυστέρηση.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες απαγόρευσαν στα μέλη των πληρωμάτων να παραμείνουν εκτός αεροσκαφών για χρονικό διάστημα άνω των 15 λεπτών.

Παρόμοια προβλήματα σημειώθηκαν και στους σιδηροδρόμους με την Union Pacific, έναν από τους μεγαλύτερους μεταφορείες σιτηρών, χημικών, άνθρακα και εξαρτημάτων αυτοκινήτων της χώρας να ενημερώνει τους πελάτες της για 48ωρες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων λόγω καιρικών συνθηκών.